Annonce
Aarhus

Biskop vil skabe nye netværk mellem kirker og kommuner

Biskop Henrik Wigh-Poulsen (til højre) og borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus, ved den første konferenece på Aarhus Rådhus. Foto: Lars Salomonsen/BorderPress.dk

Henrik Wigh-Poulsen vil have bedre samarbejde til gunst for de svageste i samfundet.

Annonce

AARHUS: Flere end 300 østjyske kommunalpolitikere, kirkefolk og ledende medarbejdere fra sociale NGO'ere diskuterer fælles løsninger på det sociale område på en stor konference i Aarhus torsdag. Aarhus-biskop Henrik Wigh-Poulsen står bag "Fælles om det sociale ansvar", der har til formål at skabe nye netværk i civilsamfundet.

Det foregår på Diakonhøjskolen i Højbjerg, hvor borgmestre, rådmænd, provster og præster, generalsekretærer og frivillige fra de kommunale, kirkelige og sociale sektorer mødes.

- Det handler om at finde sammen fra forskellige steder for at styrke indsatsen for de svageste i samfundet. Den store tilmelding tyder på, at vi har fat i noget rigtigt og vigtigt, som vi har glemt, men skal mindes om, siger Henrik Wigh-Poulsen.

Programmet byder på oplæg af Randers-borgmester Torben Hansen, professor Lene Tanggaard og professor Jørn Henrik Pedersen fra henholdsvis Aalborg Universitet og SDU samt ledelsesforsker Helle Hein fra CBS.

Konferencen

"Fælles om det sociale ansvar" - konferencen torsdag 31. januar er den anden af sin art, en tilsvarende fandt sted i januar 2018. Foregår på Diakonhøjskolen, Lyseng Allé 15H, 8270 Højbjerg.Mere på www.fællesom.dk.

Annonce

Workshops

- Der bliver fokus på de mange steder, hvor vi fælles kan løfte en social indsats. Det er oplagt at samarbejde, men kommuner, folkekirker og organisationer har ikke set mulighederne, forklarer Henrik Wigh-Poulsen.

Der bliver en stribe workshops. Deltagerne kan for eksempel opleve, at stadsdirektøren i Aarhus, Niels Højberg, vil diskutere udviklingen af det sociale felt med leder af Kirkens Korshær i Danmark, Helle Christiansen. Formand for Bedre Psykiatri, Knud Aarup, vil sætte fokus på psykisk sårbare unge.

Andre sætter fokus på væresteder og indsatser for familier, og et par grupper har fokus på livets afslutning og de svære eksistentielle samtaler.

- Folkekirker, kommuner og kirkelige organisationer kan samarbejde mere. Borgmestre såvel som sognepræster, de frivillige og de kirkelige sociale organisationer har interesse i at lære hinanden bedre at kende lokalt, siger biskop Henrik Wigh-Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce