Annonce
Aarhus

Bispehavens vandtårn bliver kæmpe lysinstallation

Vandtårnet ved Bispehaven bliver en del af en lysinstallation fra 20. oktober 2017. Den øverste del bliver markeret med en linje af lys, der skal symbolisere horisonten. Illustration: Moto Muto

Vandtårnet i Hasle forvandles snart til en lysinstallation, der skal gøre vandtårnet til et pejlemærke for Aarhus og skabe positiv opmærksomhed på boligområdet Bispehaven.

AARHUS: De fleste århusianere kender vandtårnet i Hasle, der med sin markante paddehatteform rager 32 meter op i luften. Tårnet kan ses 10 kilometer væk og er det eneste fungerende vandtårn i byen.

Det grå betontårn får nu selskab af en lyssætning, der skal gøre det til et pejlemærke for området omkring Bispehaven.

Aarhus Vand og Center for Byens anvendelse i Aarhus Kommune står bag projektet, der bliver en del af 'Lys på Aarhus'.

Projekterne i 'Lys på Aarhus' handler om at bruge lys til at skabe attraktive byrum, gader og pladser, der kan forme og understøtte byens liv. Projekterne har forskellige formål og dermed også karakter, men de bygger alle på et ønske om at involvere borgere og erhvervsliv i udviklingen af de forskellige byrum.

Annonce
Illustration: Moto Muto

Program for testning af lysinstallation

Klokken 17.30-18.00: Østjysk Bolig serverer suppe for beboerne i Bispehaven og andre interesserede

Klokken 18.00-18.15: Velkomst ved Aarhus Vand og Lys på Aarhus

Klokken 18.15-18.30: Rosita Dalgaard fra Enemærke & Petersen fortæller om Tryghedsrenoveringen i Bispehaven

Klokken 18.30-19.00: Idéerne bag projektet ved Moto Muto

Klokken 19.00-20.00: Test af lyset

Et trygt Bispehaven

Boligforeningen Østjysk Bolig har i flere år arbejdet på at skabe et mere trygt Bispehaven, og de er derfor også med i vandtårnsprojektet. Lyset på vandtårnet skal nemlig være et synligt symbol på den positive udvikling, der er sket i det ellers udsatte boligområde i Bispehaven.

Planen er, at den øverste del, der kan ses på 10 kilometers afstand, skal markeres med en stribe af lys. Lyset skal symbolisere horisonten, der langsomt skifter farve i takt med, at solen går ned og står op. Den nederste del skal oplyses af en vandeffekt, der skal understrege vandtårnets funktion.

Det århusianske lysfirma Moto Muto har vundet opgaven med at gøre vandtårnet til en lysinstallation, og onsdag 30. august tester firmaet enkelte dele af installationen for at sikre at projektet har den ønskede effekt, når det står færdigt.

Alle, der har lyst, er velkommen ved testen, der finder sted onsdag 30. august fra klokken 17.30.

Den officielle indvielse af lysinstallationen finder sted fredag 20. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce