Annonce
Aarhus

Bispetorvet lyser op for hjemløse

Antallet af hjemløse i Aarhus har de seneste år holdt sig på samme niveau. Der er 750 mennesker uden egen seng i Aarhus, og for dem tændes et lys tirsdag aften. Foto: Kim Haugaard
750 lys tændes mandag aften for hjemløse i Aarhus som symbol på, hvor mange der lever på gaden i landets næststørste by.
Annonce

AARHUS: 750. Så mange mennesker er hjemløse i Aarhus, viser den seneste opgørelse.

750 er også antallet af lys som tændes på Bispetorvet tirsdag aften klokken 19.00. I en halv time sættes der spotlight på hjemløse i Aarhus. Kirkens Korshær står bag manifestationen.

- Vi ønsker med lystændingen at vise hvor mange hjemløse, der er i vores byer rundt om i Danmark og skabe en bedre forståelse af omfanget. Det gør vi ved, at hver by tænder lys svarende til byens antal hjemløse. Det vil sige, at vi i Aarhus tænder 750 lys, siger Niels Bjørnø, regionsleder i Kirkens Korshær, der sætter fokus på hjemløse over hele landet.

Antallet af hjemløse i Danmark er 6.431 ifølge seneste hjemløsetælling. Hvert andet år foretager VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - en landsdækkende registrering af hjemløse i Danmark. I september udkom den seneste kortlægning, som viste, at antallet af personer, som lever i hjemløshed, stort set er uændret fra 2017. Og i Aarhus lever 750 mennesker på gaden.

Rundt om i landet tænder Kirkens Korshær lys i 24 byer - et lys for hver hjemløs i Danmark - for at skabe opmærksomhed om hjemløshed. - Netop nu lever 6.431 mennesker i Danmark uden et hjem, og det er 6.431 for mange - et hvert menneske uden et hjem er en katastrofe, siger regionsleder Niels Bjørnø.

Annonce

Presset er stort

I Aarhus mærker Kirkens Korshær, at der er mange hjemløse i byen.

- Presset er stort. I hele landet melder mine kollegaer om stigende pres på vores varmestuer. Mennesker kommer i disse dage til os og beder om hjælp til helt basale ting. Et sted at sove, et måltid mad, et varmt bad, rent tøj – eller en snak og helt almindelig medmenneskelig omsorg. Vi hjælper, så godt vi kan, siger Per Andersen, leder for Kirkens Korshærs Døgnvarmestue på Nørre Allé.

- At holde et lys i mørket en kold novemberaften er en værdig og konkret måde at synliggøre de mange mennesker, der lever deres liv på gaden, og som vi især skal hjælpe i den kolde tid, understreger Per Andersen.

Kirkens Korshær har i over 100 år været med til at hjælpe dem, der falder ud af systemet. Det er mennesker, der kæmper med psykisk sygdom, misbrug, fattigdom, hjemløshed og ensomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet blev chikaneret flere gange på Kappelvænget: Flere anholdelser i Brabrand tirsdag aften

USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - nu skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Erhverv

Den billige coronabenzin stiger: De dyre dråber runder 11 kroner

Annonce