Annonce
AGF

Lejede Bisseck har taget Aarhus med storm: - Hvis AGF vil beholde mig, skal jeg være den sidste til at sige nej

Yann Aurel Bisseck scorede, da AGF besejrede Silkeborg og har i det hele taget været ekstremt god for AGF i denne sæson. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Yann Aurel Bisseck har på få måneder udviklet sig til en vital del af AGFs Superligahold. Cheftræner David Nielsen erkender, at han er overrasket over, hvor god tyskeren har været.

FODBOLD: Yann Aurel Bisseck er et af de første navne på holdkortet, men han er stadig blot 20 år gammel. Og hierarkiet i AGF kører efter alder, ikke status.

Så midt under avisens interview med den tyske forsvarsspiller foran AGFs klubhus, bliver spilleren råbt an af en holdkammerat.

- Yann! Husk, du skal hjælpe med at samle bolde ind.

Annonce

Den 20-årige svarede et høfligt; 'naturligvis'.

Og det indkapsler meget godt den begyndelse, Yann Aurel Bisseck har fået på AGF-livet. Den har været uden nykker og med sved på panden.

Den 20-årige har været fast mand fra første kamp - og alle er enige om, at han har gjort det fremragende. Senest kårede podcast-mediet Mediano ham som månedens talent i Superligaen.

Men det er nu svært at se på den næsten to meter høje spiller, at han "blot" skulle være et talent. Han har en enorm fysik og på banen spiller han med en ro, de færreste i hans alder besidder.

Vi har nogle gange set ham drible rundt som venstre kant, og det er sikkert skægt at se på udefra, men det er altså min midtstopper, der løber rundt derude.

David Nielsen

Og AGFs cheftræner David Nielsen lægger da heller ikke skjul på, at det ikke var uden bekymringer, at han kastede spilleren for løverne efter at han i de seneste sæsoner har været ekstremt skadesplaget.

- Vi var lidt nervøse for hans fysik i begyndelsen hvor han blev nødt til at spille rigtig meget. Men han er en god spiller, der har nogle vilde aktioner, og det siger lidt om ham, at han kun er 20 år gammel. Hans potentiale er kæmpestort og derfor er det her et godt sted for ham, fordi han skal blive ved med at arbejde hårdt.

Er du overrasket over hans niveau og hvor hurtigt, han er trådt ind på holdet?

- Ja, det tror jeg, vi alle sammen er. Vi håber altid at spillere lykkes, og han har spillet med et enormt overskud på bolden i alle kampe, siger David Nielsen.

- Du er ikke venstre kant

Ikke nok med, at Yann Aurel Bisseck er en stor del af forklaringen på, at AGF har holdt buret rent i de seneste tre Superligakampe, så har han i perioder også vist sine overraskende fine evner frem ad banen.

Men det er nu ikke altid, at den del morer cheftræneren.

- Når man ser så mange muligheder oppe i hovedet som han gør, så skal man nogle gange huske at gøre det simple. Vi har nogle gange set ham drible rundt som venstre kant, og det er sikkert skægt at se på udefra, men det er altså min midtstopper, der løber rundt derude, siger David Nielsen med et skævt smil.

Yann Aurel Bisseck

Født: 29. november 2000 i Köln

Højde og vægt: 196 og 87 kg

Position: Midterforsvarer

Kontrakt: Lejet ud til AGF fra FC Köln

Tidligere klubber: 1. FC Köln, Holstein Kiel (leje), Roda JC (leje), Vitória Guimarães (leje)

Fik som 16-årig Bundesliga-debut i FC Köln under Peter Stöger. Har indtil videre spillet tre kampe for Köln.

14 ungdomslandskampe for Tyskland. To mål. Her iblandt et enkelt ved U17-VM.

Og hovedpersonen selv har da også allerede lært, at han først og fremmest skal passe sit eget job i AGF.

- Jeg spillede på midtbanen da jeg var yngre, og jeg har stadig lidt af det i mig. Og når jeg får chancen, så prøver jeg på nogle ting. Og ingen kommer efter mig hvis det ikke virker, fordi alle tænker, at det er en midterforsvarer, bær over med ham. Men først og fremmest har jeg fokus på at forsvare.

- Det tog mig lidt tid at vænne mig til spillet i Superligaen. Og at jeg skulle fokusere på hvad jeg selv skal gøre. Jeg har en vane med at tro, at jeg skal hjælpe alt og alle, men jeg har lært, at hvis alle gør deres job individuelt, så hjælper du holdet på den bedste måde. Og det har alle på holdet forstået i de seneste kampe, hvor vi har fået vendt den dårlige sæsonstart, siger Yann Aurel Bisseck.

Annonce

- Bliver gerne i AGF

Den store forsvarsspillere har i de seneste sæsoner været på det ene lejeophold efter det andet væk fra FC Köln. Få af dem har været vellykket, og ingen i lige så høj grad som det i AGF.

- Jeg har været igennem flere år hvor jeg ikke har fået meget spilletid på grund af skader. Derfor har den største bekymring for meget været at holde mig skadesfri. Den fysiske stab gør det rigtig godt her, og jeg har personligt ændret mit mindset en smule. Jeg er i fitnessrummet to gange hver dag, hvor jeg strækker ud og løfter vægte, så jeg kan spille i 90 minutter.

- Den eneste anden gang, jeg har spillet ti kampe var i Holland, men dér blev jeg også skadet. Og jeg blev skiftet meget ind og ud dernede, så jeg har fået klart mest spilletid her, og det er en god følelse at få den opbakning fra trænerstaben og holdkammerater.

Mange AGF-fans håber, at du bliver i klubben efter denne sæson, hvor din lejekontrakt udløber. Hvordan forholder du dig selv til det?

- Jeg er mest fokuseret på denne sæson. Når du ser for langt frem, så ender du med at bekymre dig om noget, du ikke kan styre. Jeg har det rigtig godt her, og det vil ikke være noget problem for mig at blive her i længere tid end til sommer. Hvis AGF vil beholde mig, skal jeg være den sidste til at sige nej, hvis forholdene er i orden, men det er klubberne imellem, der skal finde ud af business-delen, siger Yann Aurel Bisseck.

AGFs sportschef Stig Inge Bjørnebye ønsker ikke at forholde sig til spillerens fremtid over for Århus Stiftstidende.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Århusiansk IT-højdespringer tror på 79-årige Gunnar og pensionisterne: - De passer vores firma med enorm ildhu

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Aarhus

- Når kommunen privatiserer en vej, får borgerne både en ekstra udgift og et dilemma, der ødelægger stemningen på vejen

Annonce