Annonce
Erhverv

Bjørnsknudesti bliver tidligst repareret til maj: Endnu uafklaret hvem regningen skal sendes til

Det var i begyndelsen af februar, at stien blev lukket. Skredet på stien menes at være sket ved, at vand er kommet ind under dæksten og har blødt leret i konstruktionen op. Derved er stenene blevet trukket med ud.   Foto: Ludvig Dittmann
Kommune vil reetablere ødelagt del af sti, men er ikke parat til at sætte i gang endnu.

Juelsminde: Genåbningen af stenstien på spidsen af Bjørnsknude lader vente på sig.

Stien blev afspærret i begyndelsen af februar og er det fortsat, eftersom Hedensted Kommune vurderer, det ikke er forsvarligt at gå på strækningen, hvor noget af konstruktionen er skyllet i havet, og stenene ligger løse.

- Vi vil holde øje med stedet og se, om der aflejrer sig sand mellem stenene, så det bliver muligt at gå uden at skulle springe fra sten til sten, lyder det fra Michael Laursen, leder for Natur, Vand og Vej, Hedensted Kommune.

Annonce

Han forsikrer om, at stien vil blive reetableret. Det sker dog slet ikke så hurtigt, som brugerne kunne ønske sig. Det bliver tidligst til maj.

- Vi skal derhen, når der er bedst chance for at arbejde, uden at det hele skyller væk på grund af kraftigt blæsevejr. I april kan vi stadig rende ind i rigtig grimt vejr, siger Michael Laursen.

Nogen skal betale

Det er ikke kun vejrudsigten, der skal falde på plads. Det skal finansiering og udførelsen af arbejdet også.

Der er indtil videre ingen, der har påtaget sig ansvaret for at oprette skaderne, som blev forårsaget af vintervejret.

- Vi skal have klarlagt og afdækket, om det er en anlægsfejl eller projekteringsfejl. Vi er ikke fremme ved en konklusion endnu, siger Michael Laursen.

Kan man regne med genåbning i løbet af maj?

- Nej, det kan vi ikke sige noget om endnu. Der er stadig noget jura og en procestid, som vi ikke kan springe over, siger Michael Laursen.

Annonce

Borgmester ærgrer sig

Heller ikke borgmester Kasper Glyngø (S) er parat til at garantere en hurtig reetablering af stien.


Jeg håber ikke, det ender i et juridisk slagsmål.

Kasper Glyngø (S), borgmester


Kasper Glyngø, kan det virkelig passe, at borger og turister skal vente flere måneder på at få stenstien bragt i orden igen?

- Det håber jeg jo virkelig ikke. Der er nogle ting, der er lidt ude af vores hænder. Vejret bestemmer vi ikke over, og så er der de her teknikaliteter. Jeg håber ikke, det ender i et juridisk slagsmål, svarer Kasper Glyngø.

Flot ser det ud på Bjørnsknude, men lige nu kan naturen og gåturen derude ikke nydes fuldt ud. En syv-otte meter af stenstien fra strand til sommerhusvej er ødelagt. Foto: Ludvig Dittmann

Han deler den utålmodighed, som brugerne af stien går rundt med og havde set frem til, at turister i påsken kunne få en ny oplevelse på Bjørnsknude.

Annonce

Ser på anden mulighed

Borgmesteren har bedt forvaltningen se på muligheden for at få arbejdet på stien udført, selv hvis sagen om, hvem der skal betale, skulle trække ud.

- Vi skal undersøge, om kommunen kan rykke på det først. Men det er skatteborgernes penge, vi leger med, så vi skal have rygdækning, hvis vi gør det, siger Kasper Glyngø.

Stien var projekteret til at kunne holde i 60 år. Den blev åbnet i september 2020. Anlægssummen var cirka en mio. kr.

Det var virksomheden VG Entreprenør, der udførte opgaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce