x
Annonce
Aarhus

Bjarke Ingels-hus på Aarhus Ø går i gang til foråret

<p>Boligbyggeriet AARhus med de to tinder og tegnet af BIG - Bjarke Ingels - går snart i gang. Det samme gør arbejdet med at anlægge havnebadet, der efter planen skal stå klart først på sommeren næste år. Illustration: BIG.</p>

Arbejdet med at opføre det markante hus, AARhus, der er tegnet af Bjarke Ingels går snart i gang. Og lige i nabolaget er det planen, at man kan tage en dukker i byens nye havnebad hen mod sommer 2017.

Det er tæt på, at arbejdet med at bygge det specielle to-tindede boligbyggeri, AARhus, der er tegnet af Bjarke Ingels, går i gang på Aarhus Ø.

Annonce

Rune Kilden, der med selskabet Kilden & Mortensen, står bag projektet sammen med ejeren af Casa i Horsens, Michael Mortensen, vil endnu ikke sætte dato på.

»Men byggestarten er lige rundt om hjørnet,« siger han.

Entreprenørfirmaet MT Højgaard har da også offentliggjort, at det har indgået en betinget kontrakt på at bygge det cirka 25.000 etagekvadratmeter store hus, der kommer til at indeholde omkring 250 lejligheder i snart sagt enhver størrelse.

Fra første spadestik vil der være en byggeperiode på i omegnen af to og et halvt år.

Med lidt held, kan huset så stå færdigt i slutningen af 2018 eller aller først i 2019.

Foran huset og ned mod vandet i Bassin 7 kommer der en række små badehusagtige bygninger, der kan bruges til events og til at sælge alt fra økologiske is til abstrakt kunst.

»Badehusene er der stor interesse for. Vi har fået rigtig mange henvendelser - også fra mode- og designvirksomheder og reklamebureauer blandt andre. Jeg tror, vi kan få rigtig mange ting til at ske i de badehuse,« siger Rune Kilden.

Havnebad klar næste år

Kilden & Mortensen skal også bygge et teater, der får front næsten helt ud til kajkanten på Bassin 7 og derudover fem restauranter og caféer, der bliver placeret helt ned til det kommende havnebad.

Planen er, at havnebadet - som Salling Fondene har givet pengene til - skal være færdigt senest til sommeren næste år.

Muligvis vil et par af restauranterne kunne nå at være færdige til den tid også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce