Annonce
Sport

Bjarne Riis: Send mig i fængsel hvis jeg snyder igen

Brenton Edwards/Ritzau Scanpix

Som team manager hos NTT lover Bjarne Riis, at han aldrig vil snyde igen. Ellers skal han smides i fængsel.

Bjarne Riis kalder sig en forandret mand og lover ikke at begå samme slags fejl som tidligere i karrieren.

Det siger Riis, der er blevet medejer og team manager for NTT, i et interview med cykelhjemmesiden velonews.com.

- Jeg vil aldrig nogensinde begå de fejl igen. Hvis jeg fejler, så send mig i fængsel, siger Bjarne Riis.

I sin aktive karriere brød Bjarne Riis reglerne og indrømmede at have taget doping, og flere ryttere har siden fortalt, at Riis også kendte til brug af doping, da han var holdejer for holdet, som blandt andet nåede at hedde CSC og Saxo Bank.

Men folk kan roligt regne med, at doping hører fortiden til for ham, forsikrer Riis.

- Jeg har absolut forandret mig. Jeg ved, at en dopingskandale kan ødelægge cykelsporten, det vil ødelægge mig og min familie.

- Det er ikke en verden, jeg ønsker at være en del af. Jeg har set den pris, man skal betale, siger Bjarne Riis.

Riis' comeback på den store cykelscene som medejer og team manager hos NTT-holdet har fået flere af de velkendte kritiske røster til at dukke op.

Mange mener, han har bevist, at hans moralske kompas er itu, først som rytter og siden som holdejer, og derfor er han en skikkelse, som virkelig deler vandene i sporten.

Faktum er dog, at han er tilbage, og han er klar til at leve med den skepsis, som vil møde ham.

- Jeg har begået fejl, og jeg har indrømmet det. Jeg har sagt undskyld, og jeg siger gerne undskyld igen, lyder det fra Riis.

- Men jeg mener også, jeg er nødt til at komme videre. Jeg gemmer mig ikke. Kan jeg løbe fra fortiden? Nej. Har jeg lært af fortiden? Absolut.

Og han ved godt, hvor de anklagende fingre vil pege hen, hvis der viser sig at komme dopingsager på NTT-holdet.

- Hvis der sker noget, ved jeg godt, hvor det rammer. Mig. Jeg er udmærket klar over, hvem der bliver draget til ansvar, siger han.

/ritzau/

Annonce
Læs interviewet med Bjarne Riis på Velonews'' hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce