Annonce
Aarhus

Blå Aarhus-politikere vil lære de borgerlige i Folketinget at arbejde bedre sammen

Venstres nye leder og borgmesterkandidat i Aarhus, Christian Budde, glæder sig over, at de blå partier i byrådet har fundet sammen i et godt samarbejde - og håber at det kan inspirere de borgerlige partier i Folketinget. Privatfoto
Lederne af V, K og DF i Aarhus mødes onsdag med Jacob Ellemann-Jensen, Søren Pape og Christian Thulesen Dahl med det langsigtede mål for øje at nå et borgerligt flertal i byrådet i Aarhus - og et bedre samarbejde mellem de blå partier i Folketinget.

AARHUS: Lederne af de tre blå partier i Aarhus Byråd mødes onsdag på Christiansborg med partiernes ledere på landsplan, Jakob Ellemann-Jensen, Søren Pape og Kristian Thulesen Dahl.

Dagsordenen er dobbeltsidig: Hvordan kan de blå partier i Folketinget hjælpe den borgerlige fløj i Aarhus med at vippe Jakob Bundsgaard af pinden ved byrådsvalget til november?

Og kan det gode samarbejdsklima, der er udviklet mellem konservative, Venstre og Dansk Folkeparti i Aarhus måske inspirere de borgerlige partileder på Christiansborg?

Annonce

Blå fællesnævnere

- Der er mange fællesnævnere fra Aarhus Byråd og til Christiansborg. Vi kan helt sikkert inspirere hinanden, siger Venstres borgmesterkandidat, Christian Budde, der peger på klima, corona og fælles borgerlige pejlemærker, som nogle af de ting, der kommer på dagsordenen.

Jette Skive (DF) en en af de tre blå partiledere fra Aarhus Byråd, der onsdag mødes med de samme tre partiers ledere i Folketinget for blandt andet at drøfte, om man ved en fælles indsats kan vippe Jacob Bundsgaard af pinden og erstatte ham med en borgerlig borgmester i Aarhus. Om ikke ved byrådsvalget til november, så lidt længere ude i fremtiden. Arkivfoto: Axel Schütt

- Steen Stavnsbo, Jette Skive og jeg har fundet ind i et rigtig godt samarbejde, men blå blok er jo mere end os tre. Jeg regner med, at et parti som Nye Borgerlige vil være konstruktive og indgå i det blå samarbejde i Aarhus, så vi kan finde sammen om at rette kanonen mod rød blok, fortsætter han.


Jeg regner med, at et parti som Nye Borgerlige vil være konstruktive og indgå i det blå samarbejde i Aarhus, så vi kan finde sammen om at rette kanonen mod rød blok

Christian Budde, borgmesterkandidat for Venstre i Aarhus


Den konservative leder, Steen Stavnsbo, mener ikke, at det er realistisk at forestille sig et blåt flertal i byrådet efter valget til november.

Annonce

Blå borgmester har lange udsigter

- Det er et langsigtet mål at få en borgerlig borgmester. De borgerlige partier er nu ved at finde godt sammen lokalt, og det er der et klart behov for, at de også gør på Christiansborg. Der er brug for, at de borgerlige såvel nationalt som lokalt skaber en alternativ fortælling, siger Steen Stavnsbo og fortsætter:

- I dag er venstrefløjen bedre til at finde fællesprojekter, end de borgerlige er. I blå blok har der for længe været en indre kamp om ledelsen af oppositionen. I Aarhus har vi fundet sammen og gjort spæde forsøg på et modsvar  til venstrefløjen blandt andet i forhold til vindmøller på havnen og Moesgaard Vildskov. Det vil vi gerne inspirere Christiansborg med.

Venstrefløjen er bedre end de borgerlige til at finde fælles projekter. Det skal der laves om på, hvis det står til den konservative leder i Aarhus, Steen Stavnsbo. Han efterlyser en fælles borgerlig fortælling og fremhæver, at de blå partier i Folketinget på det punkt kan lade sig inspirere af de blå partier i Aarhus Byråd. Foto: Axel Schütt

Steen Stavnsbo mener, at de borgerlige partier har været gode til at hakke på hinanden.

Annonce

Borgerlige stemmer der arbejder

- Men faktisk er der jo meget mere, der forener de blå partier - og her tæller jeg også Nye Borgerlige og Liberal Alliance med - end der skiller os. Vi er selvfølgelig uenige på nogle punkter, men vi skal også være i stand til at skabe en fælles borgerlig fortælling, siger Steen Stavnsbo.

Han er dog samtidig eksponent for det gamle konservative slogan: Borgerlige stemmer der arbejder. Og i en by med socialdemokratisk borgmester må arbejdet nødvendigvis foregå hen over midten.

- Samarbejde hen over midten er vigtigt. Det har det traditionelt været for partier som venstre og konservative. Men det er samtidig også vigtigt, at folk kan se fornuften i at indgå forlig hen over midten, at vi også får vist, hvad det er vi dæmmer op for af yderfløjs politik ved at indgå forligene, siger Steen Stavnsbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce