Annonce
Debat

Blå kurs eller rød kurs: Der er to politiske veje for dansk økonomi

"Desværre ser det ud til, at regeringen ikke har opdaget den alvorlige situation, coronavirussen har efterladt dansk økonomi i. Ledigheden er på kort tid eksploderet, og alt for mange danskere har mistet deres job. I Venstre er vi meget bevidste om situationens alvor", skriver Fatma Øktem. PR-foto: Steen Brogaard
Annonce

DEBAT: Den socialdemokratiske regering er et dyrt bekendtskab for dansk økonomi. For første gang i to årtier har en dansk regering gjort Danmark fattigere.

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening svækker regeringens økonomiske politik beskæftigelsen med omkring 11.000 fuldtidspersoner, ligesom den på længere sigt vil mindske velstanden med 2.400 kroner pr. dansker.

Også regeringens finanslovsudspil er støvsuget for initiativer, der skaber varig vækst. I stedet vil de med finansloven hæve skatterne med milliarder og trække raske danskere ud af arbejdsmarkedet.

Desværre ser det ud til, at regeringen ikke har opdaget den alvorlige situation, coronavirussen har efterladt dansk økonomi i. Ledigheden er på kort tid eksploderet, og alt for mange danskere har mistet deres job.

I Venstre er vi meget bevidste om situationens alvor. Derfor har vi med vores finanslovsprioriteter fokuseret på initiativer, der kan hjælpe Danmark ud af krisen, skabe arbejdspladser, styrke væksten og understøtte den grønne omstilling.


Med Venstres prioriteter for finansloven står det klart, at der er to veje i dansk politik: Socialdemokratiske skattestigninger eller et ansvarligt skattestop.


For det første vil vi gennemføre skattelettelser for mere end to milliarder kroner. Vi vil fastholde det skattestop, som vi fremlagde i valgkampen, og dermed sætte en kæp i hjulet på regeringens mange skattestigninger. Det skal ikke være dyrere at være dansker og drive virksomhed i Danmark, og vi skal for alt i verden undgå, at regeringen presser vores virksomheder ud af landet.

I stedet vil vi investere i væksten, hvilket bl.a. skal ske gennem en forhøjelse af beskæftigelsesfradraget, en tilbagerulning af regeringens tredobling af generationsskifteskatten samt en fremrykkelse af afskaffelsen af PSO-afgiften.

I Venstre vil vi sætte skub på den grønne omstilling med en lang række initiativer. Man kan dårligt beskylde regeringen for at have travlt med at løse en af tidens vigtigste udfordringer, herunder nedbringe CO2-udledningen. Senest brillerede regeringens forslag til en grøn skattereform med hverken at være grøn eller en reform.

I Venstre vil vi afsætte en milliard kroner i 2021 til nye grønne investeringer, herunder 100 millioner kroner til større biodiversitet og 250 millioner kroner til at komme i gang med at rydde op i generationsforureninger. Samtidig vil vi øge investeringerne i grøn forskning.

Med Venstres prioriteter for finansloven står det klart, at der er to veje i dansk politik: Socialdemokratiske skattestigninger eller et ansvarligt skattestop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Øget aktivitet på byens bordeller trods corona-nedlukning

AGF For abonnenter

Kommentar: Anførerens skade er en kæmpe streg i regningen for AGF

Annonce