Annonce
Debat

Blå kurs eller rød kurs: Der er to politiske veje for dansk økonomi

"Desværre ser det ud til, at regeringen ikke har opdaget den alvorlige situation, coronavirussen har efterladt dansk økonomi i. Ledigheden er på kort tid eksploderet, og alt for mange danskere har mistet deres job. I Venstre er vi meget bevidste om situationens alvor", skriver Fatma Øktem. PR-foto: Steen Brogaard

DEBAT: Den socialdemokratiske regering er et dyrt bekendtskab for dansk økonomi. For første gang i to årtier har en dansk regering gjort Danmark fattigere.

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening svækker regeringens økonomiske politik beskæftigelsen med omkring 11.000 fuldtidspersoner, ligesom den på længere sigt vil mindske velstanden med 2.400 kroner pr. dansker.

Også regeringens finanslovsudspil er støvsuget for initiativer, der skaber varig vækst. I stedet vil de med finansloven hæve skatterne med milliarder og trække raske danskere ud af arbejdsmarkedet.

Annonce

Desværre ser det ud til, at regeringen ikke har opdaget den alvorlige situation, coronavirussen har efterladt dansk økonomi i. Ledigheden er på kort tid eksploderet, og alt for mange danskere har mistet deres job.

I Venstre er vi meget bevidste om situationens alvor. Derfor har vi med vores finanslovsprioriteter fokuseret på initiativer, der kan hjælpe Danmark ud af krisen, skabe arbejdspladser, styrke væksten og understøtte den grønne omstilling.


Med Venstres prioriteter for finansloven står det klart, at der er to veje i dansk politik: Socialdemokratiske skattestigninger eller et ansvarligt skattestop.


For det første vil vi gennemføre skattelettelser for mere end to milliarder kroner. Vi vil fastholde det skattestop, som vi fremlagde i valgkampen, og dermed sætte en kæp i hjulet på regeringens mange skattestigninger. Det skal ikke være dyrere at være dansker og drive virksomhed i Danmark, og vi skal for alt i verden undgå, at regeringen presser vores virksomheder ud af landet.

I stedet vil vi investere i væksten, hvilket bl.a. skal ske gennem en forhøjelse af beskæftigelsesfradraget, en tilbagerulning af regeringens tredobling af generationsskifteskatten samt en fremrykkelse af afskaffelsen af PSO-afgiften.

I Venstre vil vi sætte skub på den grønne omstilling med en lang række initiativer. Man kan dårligt beskylde regeringen for at have travlt med at løse en af tidens vigtigste udfordringer, herunder nedbringe CO2-udledningen. Senest brillerede regeringens forslag til en grøn skattereform med hverken at være grøn eller en reform.

I Venstre vil vi afsætte en milliard kroner i 2021 til nye grønne investeringer, herunder 100 millioner kroner til større biodiversitet og 250 millioner kroner til at komme i gang med at rydde op i generationsforureninger. Samtidig vil vi øge investeringerne i grøn forskning.

Med Venstres prioriteter for finansloven står det klart, at der er to veje i dansk politik: Socialdemokratiske skattestigninger eller et ansvarligt skattestop.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce