Annonce
Kultur

Black Box Music på Voxhall

Med "Black Box Music" har den innovative komponist, Simon Steen-Andersen (1976), skabt et enestående og radikalt anderledes værk. Onsdag 10. juli opfører Århus Sinfonietta værket på Voxhall. Arkivfoto: Axel Schütt

Aarhus: Onsdag 10. juli opfører Århus Sinfonietta Simon Steen-Andersens Black Box Music på Voxhall, lyder det i en pressemeddelelse fra Århus Sinfonietta.

Simon Steen-Andersens prisbelønnede, verdensomspændende musikdrama kommer atter til Århus med solist Håkon Stene og Århus Sinfonietta. Det audiovisuelle værk tager publikum med på en energiladet rejse, der energisk og humoristisk gør op med den traditionelle koncertopstilling med orkester og dirigent.

Med "Black Box Music" har den innovative komponist, Simon Steen-Andersen (1976), skabt et enestående og radikalt anderledes værk. Simon Steen-Andersen leger virtuost i et krydsfelt mellem komposition, installationskunst, elektronik og performance. Black Box Music er et stykke udfordrende avantgardemusik, som ikke ligner noget andet, og alligevel kræver det ingen forkundskaber at overvære.

Til koncerten vil Simon Steen-Andersens "Run Time Error" også blive fremført af komponisten selv. Værket er en performance der balancerer mellem videospil og installationskunst.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce