Annonce
Aarhus

Black Friday i Aarhus: Politiet sætter ekstra patruljer ind - og du skal holde til højre

Det er nu, det virkelig gælder om at holde tungen lige i munden - og holde afstand, når julehandlen i en coronatid sætter ind på den store handelsdag fredag. Arkivfoto: Kim Haugaard
Politiet, butikkerne og Aarhus Kommune sætter alt ind på, at smittesikkerheden er i top, når julehandlen fredag skydes i gang med Black Friday.
Annonce

AARHUS: Der bliver sendt ekstra politipatruljer på gaden for at sikre, at Black Friday og den forestående julehandel i Aarhus ikke går amok i gader og på stræder med alt for mange mennesker i en coronatid.

En stribe parter er gået sammen om en tryg julehandel i Aarhus. Et af rådene lyder: Hold til højre og behold mundbindet på udendørs, hvis der er mange mennesker.

Budskabet kommer fra Aarhus Kommune, Østjyllands Politi, Gadeforeningen Strøget Aarhus og Aarhus City Forening, der sammen arbejder på en tryg julehandel.

Førstkommende fredag er Black Friday. Dagen markerer begyndelsen på julehandlen, som fortsætter helt til juleaftensdag.


Vi vil være til stede med ekstra patruljer på Strøget for at hjælpe og vejlede de handlende og butikkerne

René Raffo, politiinspektør, Østjyllands Politi.


Det betyder mange kunder på Strøget og i byen den næste tid. Aarhus Kommune, Østjyllands Politi, Gadeforeningen Strøget Aarhus og Aarhus City Forening er gået sammen om tiltag, der skal skabe en tryg julehandel for de handlende og butikker.

Sådan handler du sikkert

  • Hold til højre, når du går på Strøget
  •  Behold mundbindet på udendørs, hvis der er mange mennesker
  • Smid brugte mundbind i skraldespanden • Brug cykelstativerne på de tilstødende gader, og undgå at parkere cyklen på Strøget
  •  Brug afstribningerne, der er optegnet ved lyskrydsene, og som kendes fra fx supermarkeder. De hjælper med at holde den nødvendige afstand til andre handlende

- Vi har en god dialog om, hvordan vi sammen kan være med til at gøre den århusianske julehandel sikker i en corona tid. Vi håber, at de handlende og butikkerne vil tage vores opfordringer til sig, så alle får en god, sikker og tryg julehandel, siger Kim Gulvad Svendsen, driftschef, Teknik og Miljø.

Annonce

Nye skilte advarer

De handlende vil møde skilte, der beder dem holde til højre og beholde mundbindet på udendørs, hvis der er mange mennesker.

Butikkerne opfordres ligeledes til at holde stativer med gadevarer til et minimum på Black Friday, og andre tidspunkter, hvor der opstår trængsel. Er man på cykel ned i byen, opfordres de handlende til at parkere cyklen i et af de midlertidige cykelstativer på de tilstødende gader.

Det øgede antal mundbind i bybilledet skaber et behov for flere skraldespande. Derfor har Aarhus Kommune i denne uge opsat flere nye mundbindsskraldespande i midtbyen, som er designet, så det er let at smide mundbindet ud uden at skulle røre ved håndtag eller flader.

Annonce

Mere politi i gaderne

Politiet vil være til stede med ekstra patruljer fra Black Friday og resten af julen for at hjælpe de handlende og butikkerne med at holde god afstand, lyder det fra politiet.

- Det er stadig vigtigt, at vi hjælper hinanden med at holde smittetrykket nede ved at holde god afstand, sørge for god håndhygiejne og følge vejledninger og regler, når vi færdes mange mennesker de samme steder. Vi vil være til stede med ekstra patruljer på Strøget for at hjælpe og vejlede de handlende og butikkerne, siger René Raffo, politiinspektør, Østjyllands Politi.

Situationen på Strøget følges løbende af både politi, kommune og de handlende, så der hurtigt kan tilføjes yderligere tiltag, hvis det bliver nødvendigt.

På Strøget glæder butikkerne sig til at byde de juleglade kunder velkommen.

- Lad os være sammen om vores fælles sikkerhed, og lad os sammen skabe en glad og tryg julehandel. Strøgets butikker og stormagasinet Salling er klar med masser af gode julegaveideer og personlig betjening, siger Claus Broberg, formand for Gadeforeningen Strøget Aarhus.

Der er også masser af jul og julestemning i byen, hvor der er sat gang i flere tiltag.

- Sammen med øvrige stærke kræfter i byen har vi igangsat kampagnen Smilet Lever, der forhåbentlig vil kaste både lys, smil og glæde i byens mangfoldige indkøbsområder, siger Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening.

- Kampagnen byder på både smilende mundbind, en anderledes julekalender, en skattejagt samt lysinstallationer rundt i byrummet. Der er også god grund til at kippe med flaget for både byens kunder samt medarbejdere i forretnings-, restaurations- og kulturlivet, som stadig formår at smile under mundbindet,” siger Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce