Annonce
Danmark

Black Lives Matter-talsperson smækkede røret på: Vidste godt, at indsamling var ulovlig

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Et radiointerview med talspersonen for Black Lives Matter udviklede sig onsdag morgen dramatisk.

Annonce

Onsdag morgen talte Radio4 Morgen med talspersonen i Black Lives Matter, Bwalya Sørensen, i forbindelse med den indsamling, som organisationen har sat i værk. Den er nemlig oprettet ulovligt, fordi indsamlingen ikke er registreret til Indsamlingsnævnet, som man skal.

- Ja ja, det vidste jeg godt hele vejen igennem. Men skal jeg stoppe en bevægelse i protest om George Floyd, fordi jeg skal følge nogle regler?

Det var en tydeligt oprevet talsperson, der var live igennem på radiokanalen onsdag morgen, og flere gange måtte værten skrue ned for lyden på telefonen, så han kunne stille de spørgsmål, han gerne ville have svar på. Han forsøgte blandt andet at få svar på, om ikke de, som har doneret, fortjener at vide, hvad pengene fra indsamlingen går til.

- Alle kunne se, at det var til en demo – altså det koster penge.

- De ved godt, at det går til det arbejde, forklarede Bwalya Sørensen.

Det hjælper dog ikke organisationen, og ifølge Indsamlingsnævnet har Black Lives Matter fået indtil den 22. juni til at aflevere et regnskab over, hvad pengene fra indsamlingen over MobilePay er gået til. Hvis ikke det sker, kan sagen ende med en politianmeldelse.

Denne oplysning mener man dog ikke at have fået i organisationen. Interviewet slutter dog pludselig brat uden ret mange svar fra Bwalya Sørensen.

- Hvis du ikke har flere spørgsmål om vores arbejde og hvorfor vi rejser ud i landet, så smutter jeg nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Annonce