Annonce
Kultur

Blev i Berlin

Egentlig sluttede Troels Primdahls ophold i Berlin 31. oktober, men den unge koreograf og instruktør er blevet hængende.

»Det var faren ved at tage her ned. En måned gik alt for hurtigt,« griner Troels Primdahl i telefonen.

Sammen med Kristian Schwartz vandt han i sommer den århusianske scenekunstpris, Publikumsprisen, for forestillingen »Faldet 2.0«.

Han arbejder på at skabe nye udtryksformer på tværs af kunstneriske skel. I øjeblikket samarbejder han med den dansk-engelske komponist Kaj Duncan David, som også er bosat i Berlin.

»Vi arbejder med relationerne mellem de to kunstarter. Vi laver en række studier, eller Etuder, hvor vi vil udfordre hinandens kunstarter, så der bliver skabt en form for merværdi. Musikken skal ikke bare være et soundtrack til koreografien, og koreografien skal samtidig ikke bare være en visualisering af musikken,« forklarerer Troels Primdahl, der flyttet i en fremlejet lejlighed, hvor han kan bo frem til marts.

Under sit ophold har Troels Primdahl også klippet en film fra et projekt, han lavede på Island sammen med en filmfotograf fra Hong Kong, og han nåede også at lave et kunstprojekt med den århusianske designer Jane Pedersen, som var i residence i samme periode.

»Vi prøvede at undersøge, hvor de tre kunstarter modedesign, kunstfotografi og koreografi havde et skæringspunkt,« siger Troels Primdahl, der har fået skabt en masse nye kontakter i Berlin, som han håber at kunne starte projekter med.

»Jeg har været vildt taknemmelig for at være af sted. Det har været meget fascinerende. Residence er en fantastisk måde at komme ud at se byer og verden på. Berlin har en brutalitet samtidig med, at det er en kulturel hovedstad. Det har været motiverende at være her,« lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Efter mareridtsuge: Sådan kommer AGF tilbage på sporet

AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Danmark For abonnenter

Runes knogler er skrøbelige som glas

Aarhus For abonnenter

Coronaen afsporede rejsebranchen: Men nu er der håb for sommerferien

Annonce