Annonce
Kultur

Blev i Berlin

Egentlig sluttede Troels Primdahls ophold i Berlin 31. oktober, men den unge koreograf og instruktør er blevet hængende.

»Det var faren ved at tage her ned. En måned gik alt for hurtigt,« griner Troels Primdahl i telefonen.

Annonce

Sammen med Kristian Schwartz vandt han i sommer den århusianske scenekunstpris, Publikumsprisen, for forestillingen »Faldet 2.0«.

Han arbejder på at skabe nye udtryksformer på tværs af kunstneriske skel. I øjeblikket samarbejder han med den dansk-engelske komponist Kaj Duncan David, som også er bosat i Berlin.

»Vi arbejder med relationerne mellem de to kunstarter. Vi laver en række studier, eller Etuder, hvor vi vil udfordre hinandens kunstarter, så der bliver skabt en form for merværdi. Musikken skal ikke bare være et soundtrack til koreografien, og koreografien skal samtidig ikke bare være en visualisering af musikken,« forklarerer Troels Primdahl, der flyttet i en fremlejet lejlighed, hvor han kan bo frem til marts.

Under sit ophold har Troels Primdahl også klippet en film fra et projekt, han lavede på Island sammen med en filmfotograf fra Hong Kong, og han nåede også at lave et kunstprojekt med den århusianske designer Jane Pedersen, som var i residence i samme periode.

»Vi prøvede at undersøge, hvor de tre kunstarter modedesign, kunstfotografi og koreografi havde et skæringspunkt,« siger Troels Primdahl, der har fået skabt en masse nye kontakter i Berlin, som han håber at kunne starte projekter med.

»Jeg har været vildt taknemmelig for at være af sted. Det har været meget fascinerende. Residence er en fantastisk måde at komme ud at se byer og verden på. Berlin har en brutalitet samtidig med, at det er en kulturel hovedstad. Det har været motiverende at være her,« lyder det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce