Annonce
forside

Blev krævet fyret på forsiden af Stiften: Sådan tænkte tidligere AGF-træner

Optimismen var stor på dagen for den afgørende kamp. Men ak, AGF tabte, og det blev 1. division. Samtidig slap tålmodigheden med Erik Rasmussen op på Århus Stiftstidende. Foto: Henning Bagger / Scanpix

I løbet af et halvt år gik 'Tryllerik' fra at være byens store helt til at være Aarhus' mest udskældte person.

Annonce

Jamen, hvordan kan det egentlig lade sig at gøre? At gå fra at være populær til at være udskældt i løbet af få måneder?

Historien om Erik Rasmussens tid som træner i AGF rummer de helt store udsving.

I foråret 2009 var der ingen ende på, hvor dygtig en træner "Tryllerik", som Erik Rasmussen gerne blev kaldt, var. Aarhus havde endelig fået en træner, der kunne matche byens selvforståelse, en boheme-træner, som svævede et godt stykke over de daglige trakasserier i AGF.

"AGF ligger nummer et. Alene på baggrund af den bedrift behøver Erik Rasmussen ikke yderligere introduktion," skrev en landsdækkende avis i en stort opsat artikel.

Og Erik Rasmussen pustede såmænd selv til flammerne ved at udtale, at AGF var blandt Danmarks bedste hold, og at han følte sig sikker på, at holdet ville slutte sæsonen med at være i top fire.

Der var ingen ende på euforien, glæden og stoltheden.

Men ak.

Optimismen var stor på dagen for den afgørende kamp.
Annonce

Ud på røv og albuer

I foråret 2010 begyndte læsset at vælte, og det endte med, at AGF rykkede ned i 1. division.

Så var det slut med roserne.

"Fyr ham", skrev Århus Stiftstidende med kæmpe bogstaver over hele forsiden.

Den slags typer bruger man normalt ikke på avisredaktionerne. De er så store, at de går for at være reserveret til Jesu genkomst.

Og ud røg Erik Rasmussen på røv og albuer, selv om han gerne ville være blevet.

Det samme skete i øvrigt for nylig, da han trods rimelig sportslig succes som træner for fodboldklubben Vendsyssel FF i foråret blev fyret.

Umiddelbart efter fik han, hvad han betegner som et ønskejob som sports- og fodboldansvarlig på Hald Ege Høj-, Fri- og Efterskole i Viborg, der har cirka 100 fodboldelever.

Her lever han som en bitter og nedbrudt mand på grund af de mange presseskriverier gennem årene. Ikke?

Nej, ikke helt.

Men ak, AGF tabte, og det blev 1. division. Samtidig slap tålmodigheden med Erik Rasmussen op på Århus Stiftstidende.
Annonce

Uskyldige blev hængt ud

- Jeg kunne ikke rigtig hidse mig op over alle skriverierne, for dybest set havde de, der forlangte mig fyret, jo ret. Med den trup og de vilkår, jeg havde til rådighed, burde jeg have gjort det bedre, siger Erik Rasmussen til Århus Stiftstidende.

- Så det er set fra din stol i orden, at Stiften på forsiden skrev "Fyr ham!"?

- Jae, i den situation var det fair at forlange, at cheftrænerens hoved skulle rulle. Men det betyder ikke, at jeg nød det. Jeg overnattede i den periode ofte i Aarhus, og jeg kunne ikke undgå at se overskrifterne, siger han.

- Men jeg kan huske, at jeg havde forståelse for skriverierne. De fik mig ikke til at gå rundt og være hævngerrig, siger Erik Rasmussen.

Pressen har han i det hele taget gennem årene haft et fint forhold til.

- Det eneste, som kan gøre mig ærgerlig, er, hvis jeg bliver citeret forkert. Jeg mindes ikke, at Stiften har fejlciteret mig, men jeg var enkelte gange ude for at blive groft fejlciteret med det resultat, at uskyldige blev hængt ud. Den slags er sgu' ikke i orden, siger Erik Rasmussen og fortsætter:

- Det kan gøre mig vred, hvis jeg får en fornemmelse af, at journalister fejlciterer mig med vilje for at fremme deres egen dagsorden.

Erik Rasmussen


  • Erik Sandvad Rasmussen (født 24. december 1960) spillede som aktiv for Køge BK, Herfølge BK, BK Frem og Brøndby og Wichita Wings.
  • Har spillet to landskampe.
  • Var derefter træner for Køge BK, Næstved BK og FC Midtjylland.
  • Var fra 1. januar 2009 cheftræner i AGF. Kontrakten varede indtil den 20. maj 2010, da han blev fyret.
  • Erik Rasmussen har senere erkendt, at han på grund af problemer i privatlivet var ukoncentreret i den sidste periode, han trænede AGF.
  • Trænede i efteråret 2012 Greve Fodbold.
  • Ved nytår 2016-17 blev Rasmussen tilknyttet Vendsyssel FF. Afskediget 8. maj 2018.
  • Fra 9. maj 2008: Sports- og fodboldansvarlig på Hald Ege Høj-, Fri- og Efterskole.

Kilder: Wikipedia m.fl.
Annonce

Slut med at være top-træner

- Hvordan har du haft det med roserne? Dem har der jo også været mange af. Har du også kun haft et skuldertræk til overs for dem?

- Ha, ha, det er jo alt andet lige rarere at blive strøget med hårene end mod, og tiden i FC Midtjylland og den første tid i AGF, hvor der stort set kun var roser, var da rar.

- Men jeg har et eller andet sted altid vidst, at titlen som top-træner kun var til låns, og at der gemte sig en anden virkelighed et eller andet sted ganske tæt på. Den viden gjorde det nemmere at leve med de store udsving i kritikken.

- Har du mod på et nyt trænerjob i en topklub?

- Njaeee, jeg må bare acceptere, at jeg er en træner, som ikke særlig mange klubber synes er fed at have, siger Erik Rasmussen og slår en latter op.

- Og det drejer sig såmænd ikke så meget om resultaterne. Men jeg tror, at jeg i topklubberne har fået det ry, at jeg er lidt farlig at have med at gøre.

- Hvad mener du med det?

- Jeg er ikke så god til at arbejde sammen med ledelser i fodboldklubber. Der er mange meget magtfulde folk, som jeg har det med at komme på konfrontationskurs med.

Er det, fordi du vil bestemme?

- Ja, det er det nok. Sammenhold det med, at ledelserne i fodboldklubberne ikke altid har en dyberegående forstand på fodbold. Det er især de menneskelige værdier i forhold til spillertrupperne, vi ikke er enige om. Det kan let komme til at slå gnister, siger Erik Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Annonce