Annonce
Østjylland

Blev selvstændig som 25-årig: Byens bedste mester går selv med op på taget

Christian Stougaard foretrækker at lave tømrerarbejde frem for kontorarbejde i sit firma, der lige nu er i gang i Gylling. For nylig blev Tømrermester Christian Stougaard Aps kåret til Byens Bedste håndværker. Foto: Hans Jørgensen
Christian Stougaard kan bedre lide at arbejde som tømrer end at lave kontorarbejde. Og han sætter en ære i at have lærlinge i sit firma, der kan lidt af hvert.

Gylling: Skolegangen var ikke et hit hos Christian Stougaard, selv om han klarede sig godt i nogle af fagene. Og hans lærere på den lille skole i Gylling ville måske ikke have regnet med, at han allerede som 25-årig blev selvstændig tømrer.

I dag, 10 år senere, har firmaet stille og roligt vokset sig større, så der er seks ansatte, en lærling og Christian Stougaard selv. Sammen med sin svoger er han også begyndt at investere i ejendomme. Men armbevægelserne er ikke store.

- Det er jo en måde at få sine penge til at yngle. Og når der kommer tider, hvor der ikke er noget at lave, så kan vi gå og renovere vores bygninger, siger Christian Stougaard.

Annonce

For nylig blev hans firma, Tømrermester Christian Stougaard Aps, kåret som Byens Bedste Håndværker, da Odder Avis kårede de bedste i en række forskellige kategorier.

Lige nu arbejder Christian Stougaard og halvdelen af hans folk med et byggeprojekt i Gylling for DOMI Bolig. Foto: Hans Jørgensen

- Det var et skulderklap til mig selv og folkene. Så må det, vi laver, jo være i orden. Jeg holder mig normalt uden for rampelyset, men der er mange, der har sagt: Godt skuldret. Vi går jo altid og tænker på, om det vi går og laver, også er godt. Så det må betyde, at der er nogle, der er tilfredse, når vi får sådan en pris, siger Christian Stougaard.

Vil selv være med

Han bruger en del af sin tid på kontorarbejde, men er også selv med ude på byggepladserne. Lige nu arbejder han sammen med to medarbejdere i Gylling, hvor DOMI Bolig er ved at bygge otte nye boliger. Tømrermester Christian Stougaard Aps står for tømrerarbejdet, så mester er selv med til at lægge tag.

Skolelærere har jo selv gået i gymnasiet, og de synes jo, at det er fantastisk.

Christian Stougaard, tømrermester

Han var godt klar over, at han ikke skulle i gymnasiet efter sin skoletid.

- Jeg kunne ikke se, hvorfor jeg skulle læse en bog på 200 sider og bagefter fortælle, hvad der skete i den. Da jeg gik i skole, så lærerne lidt med et andet syn på dem, der skulle på gymnasiet, end os der "bare" skulle være tømrer eller håndværker. Men jeg fik også nogle fine karakterer, blandt andet i tysk, og matematik har jeg altid været rigtig fin til, siger Christian Stougaard.

Han har et bud på, hvorfor det kan knibe med at få unge til at tage en håndværksuddannelse.

Annonce

Pedel var den bedste lærer

- Skolelærere har selv gået i gymnasiet, og de synes jo, at det er fantastisk. De har selv været den vej, og derfor er der måske nogle elever, der bliver pacet lidt til at gå den vej. På skolen havde vi en pedel, der hed Niels (Niels Rasmussen, red.), han var også lærervikar, og han var den bedste lærer, vi havde, synes Christian Stougaard.

Blå bog

Christian Stougaard er 35 år og kommer fra Fensten. Han er gift med Pernille Bonde, og sammen har parret to sønner på 2 og 5 år.

Stiftede for 10 år siden Tømrermester Christian Stougaard Aps, og ejer sammen med sin svoger Morten Bonde selskabet Dahlin A/S.

Dahlin A/S ejer i Odder den bygning, der huser Restaurant Italia og Violen, samt nabobygningen med strikkebutikken Frk. Flink samt en ejendom på Hølkenvej 53, hvor Christian Stougaards tømrerfirma er flyttet ud.

Han kommer fra Fensten, og mange vil kende navnet på hans far, Peter Stougaard, som laver honning. Christian Stougaard kom i lære hos Gylling Tømrer og Bygningssnedker v. Rasmus Sørensen.

- Det var et dejligt lille, lokalt firma, hvor man lavede alt muligt, og jeg svingede godt med svendene. Jeg har selv en lærling, for vi kan jo ikke råbe op om, at vi mangler arbejdskraft og så lade være med at tage lærlinge. Vi laver meget forskelligt, så vi er et godt sted at være i lære, mener mester.

Annonce

Sjovt at bygge op

Tømrerfirmaet laver alt fra renoveringer til nybyggeri samt bindingsværk, og Christian Stougaard vil gerne selv bruge hænderne.

- Jeg kan godt lide at være ude og se, der sker noget, at bygge noget op. Der er efterhånden mange huse og ejendomme, jeg har været med til at lave noget på her i området. Jeg har også købt en grund i Fensten at mine forældre og bygget et hus til familien der, siger tømreren.

Og selv om han er typen, der går stille med dørene, så kan han det næste års tid kalde sig byens bedste håndværker - for det er der andre, der har udpeget ham til at være.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Hængt ud som psykopat: Rasmus følte sig forfulgt af chikane, da han forlod kendt Aarhus-café

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Læser undrer sig over træer med tøj på: - Det er grimt og garanteret ikke sundt for træerne

Erhverv For abonnenter

Julefrokost kulminerede i opsigelser på stribe: Nu rejses der grov kritik af ikonisk Aarhus-café

Debat

Jeg er ikke bange for at spå: Det nye stadion ender som et økonomisk problem

AGF For abonnenter

Transfervinduet lukker snart: Her er fem AGF-spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Aarhus

DMI opjusterer stormvarsel: Voldsomt vejr rammer også Aarhus

AGF For abonnenter

Kom med bagom AGFs nye angriber: De spurgte, om han var den nye Kasper Dolberg, men Eskild Dall er gået helt i stå

Østjylland

Stormen Malik er på vej: Her rammer den med vindstød af orkanstyrke

Aarhus

Blev sat til salg for 38 millioner kroner: Nu er Aarhus-legendes pragtpalæ solgt

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Alarm 112

Efterlysning gav pote: Rema-røver fængslet efter straksdom

Byudvikling For abonnenter

Nabohuset blev bygget 40 cm for tæt på Mogens´ grund: Nu er der faldet en klar afgørelse

Aarhus

Dagens corona-tal: To rekorder og igen over 3.000 nye smittede i Aarhus

Annonce