Annonce
Aarhus

Blev skubbet ud af bussen: Buschauffør overfaldet af rasende passager

En buschauffør blev overfaldet ved endestationen natten til torsdag i Harlev. Arkivfoto: Kim Haugaard
Politiet blev natten til torsdag kaldt til Harlev, hvor en 33-årig mand blev anholdt for et voldeligt overfald.

AARHUS: En buschauffør blev natten til torsdag overfaldet af en passager.

Det skete klokken 00.35, da bussen var nået til endestationen på Rødlundvej i Harlev J. Her kom en passager, som var steget på bussen tidligere ved Klostertorvet i Aarhus, op til chaufføren og bad ham ringe efter en taxi.

Det fik chaufføren til at spørge manden, om han ikke selv havde en telefon, men da manden bad chaufføren ringe, nægtede chaufføren, som i stedet bad passageren forlade bussen. Det nægtede manden dog, og derfor rejste chaufføren sig fra sit sæde for at pege på døren og igen opfordre manden til at forlade bussen.

Det gjorde ifølge chaufførens forklaring til Østjyllands Politi, manden så rasende, at han slog ud efter chaufføren, som blev ramt på læben og på kinden, inden han blev skubbet ud af bussen og ned på jorden. Her prøvede passageren at sætte sig oven på chaufføren, som dog fik vristet sig fri, inden han løb manden og ind i bussen.

Da han havde lukket døren, fortsatte manden udenfor med at råbe og prøve at komme ind i bussen. Chaufføren fik fat i driftscentret, der bad ham køre fra stedet og ringe til politiet.

Gerningsmandens signalement blev givet videre til en patrulje i nærheden, som kørte til adressen i Harlev, hvor manden var blevet sat af, og kort efter spottede patruljen en mand på Ketting Parkvej. Den 33-årige mand passede på signalementet og han blev anholdt og sigtet for vold og for narkobesiddelse, da der i forbindelse med visitationen af ham blev fundet en joint i hans bukselomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce