Annonce
Aarhus

Blev skubbet ud af bussen: Buschauffør overfaldet af rasende passager

En buschauffør blev overfaldet ved endestationen natten til torsdag i Harlev. Arkivfoto: Kim Haugaard
Politiet blev natten til torsdag kaldt til Harlev, hvor en 33-årig mand blev anholdt for et voldeligt overfald.

AARHUS: En buschauffør blev natten til torsdag overfaldet af en passager.

Det skete klokken 00.35, da bussen var nået til endestationen på Rødlundvej i Harlev J. Her kom en passager, som var steget på bussen tidligere ved Klostertorvet i Aarhus, op til chaufføren og bad ham ringe efter en taxi.

Det fik chaufføren til at spørge manden, om han ikke selv havde en telefon, men da manden bad chaufføren ringe, nægtede chaufføren, som i stedet bad passageren forlade bussen. Det nægtede manden dog, og derfor rejste chaufføren sig fra sit sæde for at pege på døren og igen opfordre manden til at forlade bussen.

Det gjorde ifølge chaufførens forklaring til Østjyllands Politi, manden så rasende, at han slog ud efter chaufføren, som blev ramt på læben og på kinden, inden han blev skubbet ud af bussen og ned på jorden. Her prøvede passageren at sætte sig oven på chaufføren, som dog fik vristet sig fri, inden han løb manden og ind i bussen.

Da han havde lukket døren, fortsatte manden udenfor med at råbe og prøve at komme ind i bussen. Chaufføren fik fat i driftscentret, der bad ham køre fra stedet og ringe til politiet.

Gerningsmandens signalement blev givet videre til en patrulje i nærheden, som kørte til adressen i Harlev, hvor manden var blevet sat af, og kort efter spottede patruljen en mand på Ketting Parkvej. Den 33-årige mand passede på signalementet og han blev anholdt og sigtet for vold og for narkobesiddelse, da der i forbindelse med visitationen af ham blev fundet en joint i hans bukselomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce