Annonce
Aarhus

Blev viet af Bernhardt Jensen i Den Gamle By: Nu fejrer Inger og Jens Erik guldbryllup

50 år efter brylluppet 7. september 1969 er Inger og Jens Erik tilbage på samme sted, hvor de blev gift. Foto: Den Gamle By
Inger Svane og Jens Erik Strange Petersen fejrer lørdag guldbryllup i Den Gamle By, hvor de - som de første nogensinde - blev viet i 1969.
Annonce

AARHUS: Et guldbryllup er altid noget særligt for ægteparret og familien, men i nogle tilfælde er det også specielt for omgivelserne. Det er tilfældet for Inger Svane og Jens Erik Strange Petersen, der netop har fejret guldbryllup i Den Gamle By - samme sted, hvor de blev gift for 50 år siden. Som de første nogensinde.

- Vi skulle indsende en ansøgning til kongen, fordi vielsen ikke var på rådhuset. At vi gerne ville giftes i Den Gamle By begrundede vi med, at vi begge var historiestuderende, fortæller Jens Erik Strange Petersen.

Og det var ikke hvem som helst, der viede ægteparret. Datidens borgmester i Aarhus havde nemlig taget turen til Den Gamle By.

- Det var selveste borgmester Bernhardt Jensen, der viede os i Borgmestergården. Der var et hav af mennesker i gaderne til brylluppet. Jens Erik var vant til opmærksomheden, fordi han spillede med i harmoniorkestret Kærne, men jeg skulle lige vænne mig til alt det postyr. Men sjovt og festligt var det, siger Inger Svane.

Det gik da heller ikke ubemærket hen, brylluppet. Det var en del af det officielle program for Aarhus Festuge i 1969, og byens avis var da også til stede.

- Een svane gør måske ingen sommer, men kan til gengæld forsøde et helt liv, skrev Århus Stiftstidende i sin reportage, hvor det også blev bemærket at vielsen var "et festligt indslag i en festlig stund."

Borgmester Bernhardt Jensen havde taget turen til Den Gamle By for at vie ægteparret i Borgmestergården. Foto: Den Gamle By
Brylluppet blev fejret med Jens Eriks koncert-kammerater. Foto: Den Gamle By
Parret blev gift 7. september 1969. Foto: Den Gamle By
Inger skulle lige vænne sig til den megen opmærksomhed omkring deres bryllup. Foto: Den Gamle By
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce