Annonce
Aarhus

Blev viet af Bernhardt Jensen i Den Gamle By: Nu fejrer Inger og Jens Erik guldbryllup

50 år efter brylluppet 7. september 1969 er Inger og Jens Erik tilbage på samme sted, hvor de blev gift. Foto: Den Gamle By
Inger Svane og Jens Erik Strange Petersen fejrer lørdag guldbryllup i Den Gamle By, hvor de - som de første nogensinde - blev viet i 1969.

AARHUS: Et guldbryllup er altid noget særligt for ægteparret og familien, men i nogle tilfælde er det også specielt for omgivelserne. Det er tilfældet for Inger Svane og Jens Erik Strange Petersen, der netop har fejret guldbryllup i Den Gamle By - samme sted, hvor de blev gift for 50 år siden. Som de første nogensinde.

- Vi skulle indsende en ansøgning til kongen, fordi vielsen ikke var på rådhuset. At vi gerne ville giftes i Den Gamle By begrundede vi med, at vi begge var historiestuderende, fortæller Jens Erik Strange Petersen.

Og det var ikke hvem som helst, der viede ægteparret. Datidens borgmester i Aarhus havde nemlig taget turen til Den Gamle By.

- Det var selveste borgmester Bernhardt Jensen, der viede os i Borgmestergården. Der var et hav af mennesker i gaderne til brylluppet. Jens Erik var vant til opmærksomheden, fordi han spillede med i harmoniorkestret Kærne, men jeg skulle lige vænne mig til alt det postyr. Men sjovt og festligt var det, siger Inger Svane.

Det gik da heller ikke ubemærket hen, brylluppet. Det var en del af det officielle program for Aarhus Festuge i 1969, og byens avis var da også til stede.

- Een svane gør måske ingen sommer, men kan til gengæld forsøde et helt liv, skrev Århus Stiftstidende i sin reportage, hvor det også blev bemærket at vielsen var "et festligt indslag i en festlig stund."

Annonce
Borgmester Bernhardt Jensen havde taget turen til Den Gamle By for at vie ægteparret i Borgmestergården. Foto: Den Gamle By
Brylluppet blev fejret med Jens Eriks koncert-kammerater. Foto: Den Gamle By
Parret blev gift 7. september 1969. Foto: Den Gamle By
Inger skulle lige vænne sig til den megen opmærksomhed omkring deres bryllup. Foto: Den Gamle By
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce