Annonce
Østjylland

Bliv en habil havsvømmer på ny svømmebane ud for Fuglsø Strand

Det er Nationalpark Mols Bjerges friluftskoordinator Kristian Herget og nationalparkguiderne, der har udlagt den nye havsvømmebane ved Fuglsø Strand. Privatfoto

Vil man træne svømning i åbent hav, så er muligheden der nu med en ny 300 meter lang havsvømmebane i Nationalpark Mols Bjerge.

SYDDJURS: Har man ambitioner om andet og mere end et hurtigt dyp i havet, så er der nu åbnet mulighed for egentlig svømmetræning på en 300 meter lang havsvømmebane ud for Fuglsø Strand i Nationalpark Mols Bjerge. Det kan man takke friluftskoordinator i nationalparken, Kristian Herget og nationalparkguiderne for. De har netop udlagt en 300 meter lang havsvømmebane ca. 100 meter fra kysten på omkring fire meters dybde. Seks orange bøjer og to store gule bøjer markerer "grænserne" for banen, der er udlagt som en firkant på 100 gange 50 meter. Midt på banen er forankret en tømmerflåde, hvor svømmerne kan tage sig en pause og nyde solen.

Flåden er egentlig beregnet til start og eventuel tidstagning, men er først og fremmest en sikkerhedsforanstaltning for svømmerne. Er man mere til at svømme under vandet, er banen forberedt for den disciplin idet der under de orange bøjer er udlagt undervandsredskaber til træning af snorkeldyk.

Annonce
Midt på den 300 meter lange bane ligger der en tømmerflåde man kan hvile sig på. Banen er markeret af seks orange bøjer. Privatfoto

Kombineret træning

Med den nye havsvømmebane er der således tænkt både på dem, der foretrækker at svømme i overfladen, og dem, der gerne vil prøve at komme under vandoverfladen. Fuglsø Strand, der ligger neden for Mols Bjerge, har en østvendt strand med høje klinter, hvorfor stranden er perfekt til morgenbadning og til at nyde de smukke solopgange - evt. med en madkurv med kaffe og morgenbrød.

Nationalpark Mols Bjerge oplyser, at det er en fin strand med bræmmer af sten i vandkanten, og så bliver det klare havvand hurtigt dybt. Stranden ligger i læ bag Mols og Ebeltoft-halvøen, så normalt er der ikke store bølger, undtagen ved sydøstlig vind. Det er let at finde stranden via en lille blind vej lidt nord for Fuglsøcentret. Der er p-plads oven for klinten med en sti ned på stranden, hvor der om sommeren er offentlig badebro og toiletbygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce