Annonce
Kultur

Bliv klar til sneen

Skigymnastik. Aarhus Skiklub

En times styrketræning med Aarhus Skiklub får sveden frem og udfordrer balanceevnerne.

At stå på ét ben med lukkede øjne. Det er ret svært, hvis man ikke lige har fået øvet det. Sveden pibler frem på min pande, mens instruktør Jacob Struve Nielsen opmuntrer mig og de 15 deltagere til Skigymnastik.

Annonce

»Ja, ja det ser godt ud. Nu skal I prøve at vende 180 grader i luften, og lande på ét ben,« lyder det fra Jacob Struve Nielsen, som til daglig underviser eleverne på Idrætshøjskolens skilinie.

Efter 4-5 vendinger på hvert ben, hvor mine landinger virker nogenlunde kontrollerede, kan jeg begynde at mærke mine lårmuskler. Men det føles udmærket og meget relevant. Uanset om man skal på alpin-skiferie eller på langrend er øvelserne vigtige.

For mange danskere ender en skiferie med en skade, men fortræning kan være med til at forhindre det. Normalt er det de alpine udfordringer på snowboard, jeg går efter om vinteren. Men denne vinter skal jeg deltage i Birkebeinerrennet, et 54 kilometer langrendsløb i Norge, så nu må jeg i gang med træningen til det. Løbet er en gulerod for min træning igennem vinteren, hvor jeg vil holde mine løbeture vedlige - hvis vejret tillader det. Desuden skal jeg træne rulleski i Aarhus Skiklub, udover at jeg vil deltage i på deres skigymnastikhold her i Springcentret i Risskov. Hvis vinteren slår til med sne, som sidste år, skal jeg også ud på mine gamle langrendsski.

Stemningen er hyggelig og afslappet til træningen. Flere kender hinanden fra de tidligere sæsoner, men gruppen virker meget åben og imødekommende. Mens jeg sad op ad væggen, fik jeg talt med en kvinde, som også skal deltage i Birkebeinerrennet. Hun har erfaring fra langrendsløb, som de fleste på holdet og kunne sidde noget længere end jeg. Det må jeg have øvet på derhjemme inden næste tirsdag.

Læs mere om Flemming Kroghs forberedelser til langrendsløb i Århus Stiftstidendes Motion & Velvære tillæg mandag epap31102011a

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce