Annonce
Kultur

Bliv klar til sneen

Skigymnastik. Aarhus Skiklub

En times styrketræning med Aarhus Skiklub får sveden frem og udfordrer balanceevnerne.

Annonce

At stå på ét ben med lukkede øjne. Det er ret svært, hvis man ikke lige har fået øvet det. Sveden pibler frem på min pande, mens instruktør Jacob Struve Nielsen opmuntrer mig og de 15 deltagere til Skigymnastik.

»Ja, ja det ser godt ud. Nu skal I prøve at vende 180 grader i luften, og lande på ét ben,« lyder det fra Jacob Struve Nielsen, som til daglig underviser eleverne på Idrætshøjskolens skilinie.

Efter 4-5 vendinger på hvert ben, hvor mine landinger virker nogenlunde kontrollerede, kan jeg begynde at mærke mine lårmuskler. Men det føles udmærket og meget relevant. Uanset om man skal på alpin-skiferie eller på langrend er øvelserne vigtige.

For mange danskere ender en skiferie med en skade, men fortræning kan være med til at forhindre det. Normalt er det de alpine udfordringer på snowboard, jeg går efter om vinteren. Men denne vinter skal jeg deltage i Birkebeinerrennet, et 54 kilometer langrendsløb i Norge, så nu må jeg i gang med træningen til det. Løbet er en gulerod for min træning igennem vinteren, hvor jeg vil holde mine løbeture vedlige - hvis vejret tillader det. Desuden skal jeg træne rulleski i Aarhus Skiklub, udover at jeg vil deltage i på deres skigymnastikhold her i Springcentret i Risskov. Hvis vinteren slår til med sne, som sidste år, skal jeg også ud på mine gamle langrendsski.

Stemningen er hyggelig og afslappet til træningen. Flere kender hinanden fra de tidligere sæsoner, men gruppen virker meget åben og imødekommende. Mens jeg sad op ad væggen, fik jeg talt med en kvinde, som også skal deltage i Birkebeinerrennet. Hun har erfaring fra langrendsløb, som de fleste på holdet og kunne sidde noget længere end jeg. Det må jeg have øvet på derhjemme inden næste tirsdag.

Læs mere om Flemming Kroghs forberedelser til langrendsløb i Århus Stiftstidendes Motion & Velvære tillæg mandag epap31102011a

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Ny krimi til TV2 med Aarhus-aftryk

Aarhus For abonnenter

Vagtfirma på Aarhus Ø: - De unge er ved at smadre en århusiansk turistperle

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Alarm 112

Fire personer alvorligt kvæstet: Personbil kørte op bag i lastvogn på motorvej E45

Annonce