Annonce
Kultur

Bliv klar til sneen

Skigymnastik. Aarhus Skiklub

En times styrketræning med Aarhus Skiklub får sveden frem og udfordrer balanceevnerne.

At stå på ét ben med lukkede øjne. Det er ret svært, hvis man ikke lige har fået øvet det. Sveden pibler frem på min pande, mens instruktør Jacob Struve Nielsen opmuntrer mig og de 15 deltagere til Skigymnastik.

Annonce

»Ja, ja det ser godt ud. Nu skal I prøve at vende 180 grader i luften, og lande på ét ben,« lyder det fra Jacob Struve Nielsen, som til daglig underviser eleverne på Idrætshøjskolens skilinie.

Efter 4-5 vendinger på hvert ben, hvor mine landinger virker nogenlunde kontrollerede, kan jeg begynde at mærke mine lårmuskler. Men det føles udmærket og meget relevant. Uanset om man skal på alpin-skiferie eller på langrend er øvelserne vigtige.

For mange danskere ender en skiferie med en skade, men fortræning kan være med til at forhindre det. Normalt er det de alpine udfordringer på snowboard, jeg går efter om vinteren. Men denne vinter skal jeg deltage i Birkebeinerrennet, et 54 kilometer langrendsløb i Norge, så nu må jeg i gang med træningen til det. Løbet er en gulerod for min træning igennem vinteren, hvor jeg vil holde mine løbeture vedlige - hvis vejret tillader det. Desuden skal jeg træne rulleski i Aarhus Skiklub, udover at jeg vil deltage i på deres skigymnastikhold her i Springcentret i Risskov. Hvis vinteren slår til med sne, som sidste år, skal jeg også ud på mine gamle langrendsski.

Stemningen er hyggelig og afslappet til træningen. Flere kender hinanden fra de tidligere sæsoner, men gruppen virker meget åben og imødekommende. Mens jeg sad op ad væggen, fik jeg talt med en kvinde, som også skal deltage i Birkebeinerrennet. Hun har erfaring fra langrendsløb, som de fleste på holdet og kunne sidde noget længere end jeg. Det må jeg have øvet på derhjemme inden næste tirsdag.

Læs mere om Flemming Kroghs forberedelser til langrendsløb i Århus Stiftstidendes Motion & Velvære tillæg mandag epap31102011a

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce