Annonce
Blog

Blog: Vil du have nogen med på toilettet?

Vidste du, at danskere er milevidt foran andre lande i forhold til, hvor mange ting vi har, der er forbundet til internettet? Samtidig er vi også det mest skeptiske og naive folkefærd i forhold til at dele oplysninger om os selv.

Min familie er ret gennemsnitlig. Far, mor og tre børn med hver sin mobiltelefon, der flittigt bliver brugt alle vågne tider i døgnet. Fordi, vi er mennesker, der er forbundet af ting, som er koblet på internettet. Med et fint ord hedder det Internet of Things eller IoT. I vores familie betyder det bare, at vi hele tiden ved, hvor hinanden er. Det gør os trygge.

Om et par uger kan århusianerne opleve den største begivenhed i Europa nogensinde, hvor alt handler om IoT – lidt skævt oversat til ’tingenes internet’. Begrebet dækker over de uendelige muligheder, der opstår, når alle de ting, vi bruger hver dag – fra brødristeren til løbeskoene - er koblet på internettet.

Det virker da ret tjekket, at jeg kan tænde for ovnen en halv time, før jeg kommer hjem, og at temperaturen i stuen bliver skruet op, fordi centralvarmen kan se, jeg er på vej. Eller at printeren selv kan bestille nye patroner, når den er ved at løbe tør. Eller at det bliver målt, hvor ofte og hvornår, jeg går på toilettet. For meget nattetisseri kan jo skyldes, at jeg tager blodtryksmedicin om aftenen, og de oplysninger kan automatisk sendes videre til min læge. Hvis jeg altså vælger at have et ’smart home’ i fremtiden. Sikke al den tid jeg sparer, som kan bruges til noget sjovt og hyggeligt. For eksempel til at gå tur med hunden, som selvfølgelig ikke bliver væk med sit smarte halsbånd, der også fortæller, om den har motioneret nok til at få en ekstra godbid.

I nogle smarte byer kan de offentlige skraldespande selv fortælle, hvornår de trænger til at blive tømt, så skraldemændene kan springe de halvfyldte over og spare tid og benzin på ruten. Herhjemme bliver der reddet liv ved, at alarmcentralen og Hjerteforeningens hjerteløbere er forbundet, når der bliver ringet 112. For nylig mødte fire mand op samtidig, da en mand faldt om med hjertestop!

Vidste du, at danskere er milevidt foran andre lande i forhold til, hvor mange ting vi har, der er forbundet til internettet? Samtidig er vi også det mest skeptiske og naive folkefærd i forhold til at dele oplysninger om os selv. Vi forventer, at alt det, vi tager imod på internettet, ikke har en pris.

Skal vi overgive os og kaste os ud i den smarte, fagre nye verden?

Nå, jeg er nødt til at smutte nu, da jeg skal ud og gå tur med hunden, der trænger til en tur. Det behøver jeg ikke noget elektronik til at fortælle mig. Men jeg er alligevel ret nysgerrig og håber vi ses, når Ridehuset og AroS inviterer os på IoT-opdagelsesrejse om et par uger. Måske kan jeg få en dims, der får ungerne til at tømme opvaskemaskine, hænge vasketøj op og gå ud med skraldespanden frivilligt?

Jeg har faktisk intet imod at blive overvåget, og at nogen ved, hvor jeg er. Mine toiletbesøg er også ret uinteressante. Men tænk, hvis alt det smarte også kan give mig svar på, hvem jeg er? Det er jeg nemlig ret ofte i tvivl om!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce