Annonce
forside

Blomster der bare holder

Augusta Schade har givet kalanchoe liv på nettet. Foto: Axel Schütt

Brændende Kærlighed som langstilkede afskårne blomster i nye farver er blevet en ny trend i de danske hjem. De holder i mindst tre og op til seks-syv uger.

For et år siden solgte Queen omkring fem buketter af de afskårne blomster om ugen på deres nyåbnede netbutik - nu sælger de op mod 500.
10 mand arbejder fuld tid på at forædle blomsterne. Foto: Queen
Man kan købe blomsterne direkte fra gartneriet via webshoppen og hjemmesiden og få dem leveret til døren derhjemme.
Kalanchoe er blevet en langstilket blomst til buketter. Foto: Queen
»Interessen er eksploderet,« siger marketingschefen Augusta Schade.
Foto: Queen
Hun blev ansat på Queen for knap et år siden og valgte at bruge mange kræfter på de sociale medier. Og der har buketterne fået et blomstrende liv.
Brændende Kærlighed har forvandlet sig fra at være en rød mormor-blomst til meget populære og langtidsholdbare buketter. Foto: Queen
»Vi får nogle gange 400 reaktioner, når vi lægger billeder eller nyheder ud. Rigtig mange svarer og lægger fotos ud af deres blomster derhjemme,« det er helt overvældende,« fortsætter Augusta Chade.
Det helt særlige ved blomsterne er, at de holder i ugevis. De er nemlig sukkulenter, en saftplante som gemmer på vandet i bladene og stilken. Sorten hedder kalanchoe.
Annonce

Holder længe

»Mange har været meget forundrede over, at deres buketter holder sig i ugevis. De spørger os om, hvad vi gør ved dem?« forklarer Augusta Schade.
»Deres lange holdbarhed kommer af, at de er sukkulenter, som holder på vandet i bladene og stilken,« lover hun.
Kunderne skriver begejstrede på Facebook om, at deres buketter holder sig pæne i fem-seks og op til syv uger. Der er nærmest gået sport i at slå den rekord.
De er også forundrede over, at vandet i vaserne holder sig rent og ikke lugter af råd.
»Blomster, der bare holder, passer godt ind i vores travle hverdag. Nogle gange når man jo næsten ikke at få glæde af en buket, fordi man måske ikke er så meget hjemme de dage, hvor den står flot,« siger Augusta Chade.
Hun oplever en stor opbakning og loyalitet fra kunderne. Både bloggerne, Instagram og Facebook har et livligt Queen-miljø med en positiv tone.
»Der var enfølger på Facebook, som ikke brød sig om blomsterne. Hun skrev det igen og igen på Facebooksiden og fik så det svar fra en anden følger, at hun burde finde nogle andre blomster, som hun brød sig om, for nu ville kalanchoe-fansene ikke høre mere på hendes negative kommentarer. Det er da herligt,« smiler marketingschefen.
En gang var de populære blomster en rød mormor-blomst i en potte. Men mange års forædling af planten har udviklet den til nu også at være langstilkede blomster i et væld af faver og andre former.
Der er hos Queen 10 fuldtidsfastansatte medarbejdere, som i årevis har krydset og forenklet.
Annonce

Stort udviklingsarbejde

»De tager med en lille pensel pollen fra en plante - farplanten - og overfører det på en anden - morplanten, så de to krydses. Og så venter vi i tre måneder på at se, hvordan frøene udvikler sig,« fortæller Simone Kjær, der lige nu er i praktik hos Queen.
»Når vi finder den helt rigtige farve og den gode form på bladene og længden på stilkene, skal man også teste holdbarheden. Kan de tåle transport?« uddyber hun.
Hun har arbejdet i firmaet som ferieafløser og vikar, siden hun var 15 år og har opnået den ære at få en af blomsterarterne opkaldt efter sig, da hun var nyfødt.
Knud Jepsen a/s, der står bag Queens er et familiefirma gennem tre generationer og har mange medarbejdere, der bliver i en menneskealder. I fredags fejrede de en kollegas 50 års jubilæum.
Men selv om gartneriet er ledet af en 3. generation i familien Jepsen og har en lang historie, der strækker sig fra 1939, er Queen mere hip end nogensinde. Både dronning Margrethe og de unge bloggere er begejstrede.
Dronningen gav tydeligt udtryk for det, da hun for to uger siden kiggede forbi i forbindelse med et officielt besøg i området.
Bloggerne spreder deres positive karma på nettet. Ofte i form af fotos af Queen i Kähler eller Royal Copenhagen-vaser.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce