Annonce
Aarhus

Blomster efter dødsulykke: Rådmand opfordrer til lokal trafikdebat

Rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) og repræsentanter fra foreninger i Gellerup lagde onsdag blomster på Åby Ringvej efter dødsulykke. Privatfoto
Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad lagde onsdag blomster på stedet, hvor en 23-årig kvinde mistede livet i en trafikulykke dagen før. Han appellerer til mere omtanke i trafikken.
Annonce

AARHUS: - Vi ved ikke endnu, hvad der præcist førte til ulykken. Men vi ved, at en ung kvinde mistede livet efter at være påkørt af en bil, og hende vil jeg gerne vise respekt for. Samtidig vil jeg sende et klart budskab til de unge, der kører alt for stærkt i området, om at sænke farten og tænke sig mere om, så deres kørsel ikke kommer til at koste menneskeliv.

Det siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) efter at han onsdag var på ulykkesstedet ved Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej for at lægge flere buketter med blomster sammen med repræsentanter fra nogle af de lokale foreninger i Gellerup: Indvandrer Radio i Aarhus, IDFAD, Arabisk Socialcenter og Folkeforeningen.

Annonce

Appel i området

Sammen med foreningerne vil rådmanden sende en appel i området om, at alle passer bedre på hinanden i trafikken.

- Jeg har også set mange køre over for rødt i det kryds, hvilket er helt uforsvarligt. Så jeg kikker mig også ekstra godt for, hvis jeg skal gå over der, og det er ikke rimeligt, at man skal have det sådan, siger Rabih Azad-Ahmad.


Jeg vil ikke dømme den unge mand i bilen, fordi vi ikke endnu, hvordan ulykken er sket. Men der er ingen tvivl om, at nogle unge ikke tænker sig om, når de kører bil, og derfor skaber farlige situationer for andre samtidig med at de ødelægger områdets image.

Rabih Azad-Ahmad, rådmand


Han er vred over, at nogle bilister skaber usikkerhed i området og truer andres sikkerhed ved at køre råddent.

- Jeg vil ikke dømme den unge mand i bilen, fordi vi ikke endnu, hvordan ulykken er sket. Men der er ingen tvivl om, at nogle unge ikke tænker sig om, når de kører bil, og derfor skaber farlige situationer for andre samtidig med at de ødelægger områdets image. Det ved jeg, at rigtigt mange er trætte af, mener rådmanden.

Annonce

Det kunne være hvem som helst

- Det er et børnerigt område, og mange tænker, at det lige så godt kunne have været deres barn eller nabo, der var kørt over, så jeg oplever, at ulykken bliver taget meget alvorligt i området og at foreningerne gerne vil have budskabet klart ud om, at det er helt uacceptabelt at køre hurtigt og over for rødt.

Han er helt enig i regeringens lovforslag om at kunne konfiskere flere biler ved vanvidskørsel.

- Der skal være straf og konsekvens, og selv om politiet gør et godt stykke arbejde vil jeg gerne opfordre politiet til at være mere til stede, der hvor der køres for stærkt. Samtidig skal vi forebygge den dårlige trafikkultur ved at lære unge om konsekvenserne. Det kan blandt andet ske i skolerne, mener rådmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce