Annonce
Aarhus

Se billederne: Blomsterfestival indtager Friheden med 72 installationer

Camilla Suleima (tv) har værksted i København, hvor hun arbejder sammen med Sandra Gutkin. De to kreative kvinder har lavet to installationer til Blomsterfestival i Tivoli Friheden. Foto: Flemming Krogh
Annonce

AARHUS: Den søde lugt af friske popcorn og candyfloss har fået konkurrence i Tivoli Friheden. En blomsterfestival indtaget parken, hvor gæsterne kan opleve 72 blomsterinstallationer rundt om i parken.

Ved indgangen troner en 'vaffel' på et par meter fyldt med velduftende blomster. Bevæger man sig længere inde i parken - gennem en række blomsterportaler - støder man på installationen 'Power to the Flower'. Et værk som sender en hyldest til en lavendelmark. Værket er lavet i træ. Bevæger man sig forbi bogstaverne, får man fornemmelsen af et farveskifte i lavendelblomstens lilla farver.


Vi blev færdige med at hænge de sidste blomster på i nat ved tre-tiden, så nu er vi lidt trætte.

Sandra Gutkin, installationskunstner og dekoratør


- Vi arbejder ofte i træ, når vi skaber vores værker. Bæredygtighed er et kodeord for os, og derfor er vi glade for at være inviteret med på udstillingen i Tivoli Friheden, siger Camilla Suleima, som har værksted i København, hvor hun arbejder sammen med Sandra Gutkin.

Ditte Kaas (tv) og Anne Sofie Bjørn laver deres egne blomsterkranse i Hermanns i Tivoli Friheden. Foto: Flemming Krogh

Parret har også skabt en blomsterhimmel, der består af blomster i tyl, som danner et tæppe af mange, stærke farver.

- Vi blev færdige med at hænge de sidste blomster på i nat ved tre-tiden, så nu er vi lidt trætte, lyder det fra Sandra Gutkin, som har brugt timevis på at fremstille de kunstige blomster ved håndkraft.

Annonce

Cobra bag blomster

Det danske sommervejr kan være en udfordring for udendørs installationer, men det har parret tænkt på.

Power To the Flower er udført i malet træ, som kan klare en regnbyge. Ligesom 'blomsterne' i himmeltæppet også består af et holdbart materiale.

- Der kom en voldsom regnbyge i aftes, som vores blomsterhimmel ikke tog skade af, så nu er den testet af, siger Sandra Gutkin.

Ved indgangen til Tivoli Friheden troner en blomsterkumme udformet som en vaffel. Blomsterinstallationen er udtænkt af Stine Heilmann (th) og Anette von Einem, der arbejder med temaet 'Friheden - Wrapped in Flowers', hvor de flere steder af 'pakket' parken ind i blomster. Foto: Flemming Krogh

Væggen foran rutsjebanen Cobraen indgår også i blomsterfestivalen, hvor blomster i alle farver hænger i snore foran glasset.

Annonce

Flet selv

Går man i retning af Hermanns studser man over et insekthotel, som Lise Bollhorn står bag.

Indenfor i glasbygningen, som normalt bliver brugt til foredrag og koncerter, kan man slappe af i lounge-området, der naturligvis også står i blomsternes tegn. I den ene ende af bygningen kan de fingersnilde flette egne blomsterkranse.

- Når vi er færdige, sætter vi dem i håret og går med dem resten af dagen, lyder det fra de to veninder Ditte Kaas og Anne Sofie Bjørn, som nyder, at Tivoli har skruet ekstra op for blomsterne i denne sæson.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden. Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce