x
Annonce
Biler

BMW lancerer helt ny og mindre coupé med fire døre

Den nye BMW 2-serie Gran Coupe får forhjulstræk, ligesom 1-serien. Foto: BMW
Mærket er på vej med en 2-serie Gran Coupe.

Hvad der gælder i luksusklassen, må også kunne fungere godt i den kompakte klasse. Sådan ser BMW ud til at tænke, for i foråret 2020 sender de en helt ny 2-serie Gran Coupe på markedet, og fabrikken har frigivet nye teaser-billeder af den kamuflerede bil.

Som andre Gran Coupé-modeller før den tilføjer 2-serien et par døre til en coupé. Den samme metode er blevet anvendt på modellerne 4-, 6- og 8-serien. Baseret på disse fotos forventer vi, at den nye model vil være omkring størrelsen på E46 BMW 3-serien fra de tidlige 2000'ere, og vil være en konkurrent til den nye Mercedes CLA.

Den kompakte vogn med fire døre indeholder foran den store nyre, der er blevet en del af mærkets dna på det seneste, og i en snæver vending ser fronten ud til at få visse ligheder med den nye Z4. Forlygterne kommer til at stikke ganske langt ud i skærmen, mens de brede og smalle baglygter, også introduceret på en række af de seneste BMW'er, angiveligt fortsætter i 2-serie Gran Coupe.

Bilen får verdenspremiere til november på Los Angeles Auto Show.

Annonce
Konceptet er en lav og bred bil med coupeformer og fire døre, ligesom de kendte storebrødre i 4, 6 og 8 serien. Foto: BMW

Forhjulstræk

Baghjulstræk må man dog kigge langt efter, for 2-serien i coupéform deler meget teknologi med den nye 1-serie, og derfor leveres den med forhjulstræk, mens firehjulstræk er standard i topmodellen. Derfor må interesserede spejde forgæves efter den klassiske benzinmotor med seks cylindre på række. Der er således udelukkende tre- og firecylindrede kraftværker – ligesom i 1-serien. Topmodellen er med 2,0 benzinmotor, der yder 306 hk. En hybridversion kan også tænkes.

BMW 2-serie Gran Coupé leveres som standard med det nyudviklede mekaniske Torsen-spærredifferentiale, som giver bilen en endnu mere sportslig kant ved at skabe en låseeffekt mellem forhjulene, så fremdriften i skarpe sving forbedres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce