Annonce
Østjylland

Bodil fik et af de første vaccinestik i Hedensted Kommune: Jeg har ikke set min søn og datter i et år

66-årige Bodil Knudsen, der bor på Øster Snede Plejehjem, bliver vaccineret af læge Jette Mikkelsen fra Hedensted Lægehus onsdag 6. januar 2021, som en af de første i Hedensted Kommune. Foto: Mads Dalegaard
For 66-årige Bodil Knudsen og 100-årige Sigrid Sørine Christophersen fra Øster Snede Plejehjem betyder det lille stik mod coronavirus meget. Alle plejehjemsbeboere i kommunen er nu vaccineret.

Øster Snede: - Man kan ikke mærke det, siger Bodil Knudsen til den næste plejehjemsbeboer, der står for tur i vaccinekøen på Øster Snede Plejehjem.

Bodil Knudsen er den allerførste på matriklen, der har fået vaccinen mod coronavirus, og det giver hende samtidig en plads på listen over de første borgere, der har fået et stik i Hedensted Kommune.

- Det er dejligt, at det er blevet sat i gang hos os også, men selve vaccinationen skulle bare overstås. Heldigvis mærker man det knapt nok, siger Bodil Knudsen, der får tilbudt kaffe og kage, mens hun sidder til observation i et kvarters tid.

Annonce

En stor lettelse

- Vi har ikke fået besked om, hvornår den næste vaccine skal gives, men inden da kan vi jo ikke være helt sikre, fortsætter Bodil Knudsen.

De første vaccinestik i Hedensted

6. januar 2021 blev alle plejehjemsbeboere og halvdelen af medarbejderne på plejehjemmene i Hedensted Kommune vaccineret mod corona.

Kommunen har 320 plejehjemspladser, og det er beboerne her og de 600-700 ansatte på plejehjemmene, der som de første fik tilbudt vaccinen, som blev givet på plejehjemmene.

På Øster Snede Plejehjem drejer det sig om 21 beboere, der alle havde sagt ja til at blive vaccineret.

Man må forstå, at selvom hun tager let på selve vaccinationsoplevelsen, så betyder det meget for den 66-årige kvinde, der døjer med dårligt hjerte, sukkersyge og astma, at få stikket.

- Det er en stor lettelse, fordi det bliver nemmere at være sammen med mine børn igen. Da jeg var hjemme på juleferie, havde jeg ikke set min søn og min datter på Sjælland i næsten et år, siger Bodil Knudsen og bekræfter, at det netop var på grund af risikoen for corona, at de har holdt sig adskilt.

Til jul besluttede de sig alligevel for at ses, og Bodil Knudsen håber, at hun kan få dem at se oftere, når hun har fået begge de påkrævede vaccinestik. Heldigvis har hun også en søn, der bor i Juelsminde, som har været hendes udvalgte besøgsperson i denne pandemitid.


Jeg går mange ture i omegnen af plejehjemmet, og jeg går ned på tanken og handler, og jeg kan godt være bange for at tage smitte med hjem til de andre beboere, så det er en stor lettelse, at jeg fremover ikke behøver at frygte det.

Bodil Knudsen, Plejehjemsbeboer, Øster Snede Plejehjem


Annonce

Lettelse hele vejen rundt

En af de andre plejehjemsbeboere, der også har set meget frem til at få coronavaccinen, er 100-årige Sigrid Sørine Christophersen. Hendes første reaktion er i tråd med Bodil Knudsens.

- Det føltes som ingenting, siger hun og nikker ja til, at det er rart, at det nu er overstået.

100-årige Sigrid Sørine Christophersen var meget spændt, inden hun skulle vaccineres som en af de første på Øster Snede Plejehjem, så hun var først klar til fortælle efterfølgende. Foto: Mads Dalegaard

Leder af Øster Snede Plejehjem Katrine Grunnet fortæller, at flere af beboerne har været så spændte på dagens begivenhed, at de hverken har villet spise eller hvile sig. Det er en stor dag og en god dag for dem, siger hun.

Glæden er også tydelig at mærke hos lederen selv.

- Det er dejligt, at Hedensted Kommune nu også kommer med. Vi har været forberedte længe, så vi var helt klar, når det blev vores tur. Så vi er mange, både beboere og personale, der er glade og lettede, siger Katrine Grunnet, der også selv blev vaccineret.

På sidelinjen i observationslokalet står også formand for Udvalget for Social Omsorg Allan Petersen (DF), der også er glad for, at vaccinen nu er kommet til Hedensted Kommune.

- Det er virkelig en lettelse, at vi er nået hertil. Det betyder, at plejehjemsbeboere i hele kommunen stille og roligt kan vende tilbage til en hverdag med flere normale aktiviteter. Nu kan de bånd blive løsnet langsomt op, siger han.

Leder af Øster Snede Plejehjem, Katrine Grunnet, er meget glad for, at vaccinerne nu er kommet til Hedensted Kommune. For både beboere og personale er det en stor dag, fortæller hun. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Gåture uden frygt

Udover at kunne besøge sine børn er flere normale aktiviteter netop også det, 66-årige Bodil Knudsen også savner i sin hverdag på Øster Snede Plejehjem. Blandt andet glæder hun sig til at deres frivillige venneforening må komme på besøg igen.

Hun ser også frem til ikke at skulle bekymre sig om risikoen for at tage smitte med hjem til plejehjemmet.

- Jeg går mange ture i omegnen af plejehjemmet, og jeg går ned på tanken og handler, og jeg kan godt være bange for at tage smitte med hjem til de andre beboere, så det er en stor lettelse, at jeg fremover ikke behøver at frygte det, siger Bodil Knudsen.

Plejehjemsbeboer Bodil Knudsen glæder sig over det første vaccinestik, og hun håber, at alt personalet også snart kan blive vaccineret, så flere aktiviteter og ture kan blive aktuelle igen.  Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Politiet opfordrer nu borgere til at passe på giftig røg fra storbrand i spånpladefabrik: Kommer til at brænde i flere dage

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Østjylland

Slut med test uden tid i Odder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Østjylland

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Annonce