Annonce
Aarhus

Bodil Lindholm meldte sig til fronten: Det værste ved corona er uvisheden

Bodil Lindholm er uddannet sygeplejerske, men sidder til dagligt i en administrativ stilling. I denne coronatid har hun meldt sig til kommunens jobbank. Foto: Axel Schütt
Bodil Lindholm er en af dem, som har tilmeldt sig Aarhus Kommunes jobbank for sundhedsfagligt personale i bekæmpelsen af corona-virus. Beslutningen om at yde assistance lå lige for, og hun finder corona-virussens mange ubesvarede spørgsmål bekymrende.
Annonce

AARHUS: - Jeg er ikke bange for corona-virussen, men jeg er meget bekymret over alle de ting, vi ikke kender om sygdommen, den fører med sig – for eksempel hvor mange, der er smittebærere. Jeg kan potentielt set være smittebærer uden at vide det og komme til at smitte en udsat borger. Uvisheden om sygdommen er det værste, lyder det fra Bodil Lindholm. Hun er uddannet sygeplejerske og arbejder til dagligt i en administrativ stilling. Men siden mandag 6. april har hun fungeret som corona-hjælper i Aarhus Kommune.

Hun kører for tiden rundt som hjemmesygeplejerske i Område Midt for at tilse alle de borgere, som har behov for hjælp – blandt andet coronaramte. Beslutningen om at tilbyde sin assistance lå lige til højrebenet, da ledelsen på hendes nuværende arbejdsplads støttede op om alle de medarbejdere, der ønskede at melde sig. - Jeg har den dybeste respekt for sundhedspersonalet i kommunen, og jeg ville meget gerne hjælpe til, så det var en rimelig nem beslutning at tage. Jeg skulle dog lige drøfte det med min mand i forhold til smitterisiko, siger hun.

Dem i hjemmeplejen er sindssygt seje. De har om nogle den nære borgerkontakt, og de bliver udsat for en del udfordringer i løbet af hverdagen.

Bodil Lindholm, sygeplejerske

Annonce

Genopfriskning

Bodil Lindholm har fået et introkursus omkring håndteringen af borgere med coronavirus. Mange af tingene havde hun tidligere lært, men det var rart med en genopfriskning. - Jeg har tidligere kørt som hjemmesygeplejerske, men det var rart at få en genopfriskning – for eksempel den korrekte håndtering af værnemidler, men også bare en bedre forståelse af, hvem der gør hvad, lyder det fra hende. Efter planen skal Bodil Lindholm fungere som en del af akutberedskabet indtil 1. maj, hvor hun skal starte i nyt job som hjemmesygeplejerske i Marselisborg. Indtil videre har hun rosende ord med på vejen til sine kollegaer. - Dem i hjemmeplejen er sindssygt seje. De har om nogle den nære borgerkontakt, og de bliver udsat for en del udfordringer i løbet af hverdagen, siger hun.

Bodil Lindholm har mange års ekspertise indenfor sundhedsområdet, og hun har prøvet lidt af hvert i løbet af sin karriere. Men hun har aldrig prøvet noget som corona-virussen, da der er så mange ubekendte faktorer. - Jeg er vant til at se syge og influenza-ramte borgere, men corona-virussen er anderledes. Det værste er alle disse uvisheder og faktorer om sygdommen, vi ikke kender til – hvordan og hvem den rammer, og hvem der er smittebærere, siger hun.

Jobbanker

Både Aarhus Kommune og Region Midtjylland har en jobbank.

Med jobbanken inviterer Region Midtjylland ledige eller pensionerede sygeplejersker, læger og andet sundhedspersonale samt sygeplejestuderende, medicinstuderende og pædagoger til at stille sig til rådighed som assistance på de midtjyske hospitaler og sociale tilbud i forbindelse med udbruddet af coronavirus.

I kommunen er det sygeplejersker, SOSU-assistenter, SOSU-hjælpere eller pædagoger, som har forladt faget for en tid, studerende eller folk, der er gået på pension, der kan melde sig i jobbanken.

Jobbankerne skal være med til at sikre, at der er arbejdskraft nok i forbindelse med den aktuelle situation med coronavirus.

Man får løn for sit arbejde.

Man kan tilmelde sig kommunens jobbank på aarhus.dk/coronaassistance og regionens jobbank på www.assistance.rm.dk

Beslutningen om at yde assistance var nem for Bodil Lindholm. Foto: Axel Schütt
- Jeg kan potentielt set være smittebærer uden at vide det og komme til at smitte en udsat borger. Uvisheden om sygdommen er det værste, siger Bodil Lindholm. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Coronavirus

Live: Fødevarestyrelsen afviser at give millioner til corona-minkprojekt

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce