x
Annonce
Udland

Boeing har planer om at genoptage 737 MAX-produktion i maj

Gary He/Reuters
Coronavirus kan sætte en kæp i hjulet på Boeings planer om at genoptage produktion af omstridt flytype.

Flyproducenten Boeing planlægger at genoptage sin produktion af 737 MAX-fly i maj.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af flere kilder med kendskab til planerne.

Muligheden for at gå videre med planerne afhænger dog af både coronaviruspandemiens udvikling samt godkendelser fra de amerikanske luftfartsmyndigheder.

En kilde inden for branchen siger, at Boeing har bedt visse leverandører om at være klar til at levere 737 MAX-dele fra april.

En anden siger, at produktionen efter planen starter i maj, mens en tredje siger, at coronavirus udgør et stort problem for flyproducenten, som i sin Seattle-afdeling har oplevet flere smittetilfælde.

Imens er hele flybranchen voldsomt ramt af rejserestriktioner verden over.

Den oprindelige produktionsstart var således sat til april, men den er på grund af coronavirus skudt til maj, lyder det fra kilden.

- Det kommer til at blive en meget langsom, metodisk, systematisk tilgang til igen at få produktionen op at køre samt at få mandskabet på plads, siger Boeings finansdirektør og vicepræsident, Greg Smith.

Siden to dødbringende styrt og et flyveforbud har over 400 fly hobet sig op for Boeing, mens selskabet afventer, at forbuddet på et tidspunkt igen ophæves.

Derfor blev produktionen indstillet omkring årsskiftet.

737 MAX-flyene har siden marts 2019 været underlagt flyveforbud over hele verden på grund af de to dødsulykker i Indonesien og Etiopien.

Ulykkerne, der skete inden for fem måneder, kostede i alt 346 mennesker livet.

Boeing har tidligere oplyst, at de to flystyrt var forårsaget af en fejl i aktiveringen af flyets MCAS-funktion.

Det er et automatisk anti-stall-system, der skal forhindre, at flyet mister dets opdrift.

Systemet var nyt, og det er blevet kritiseret, at piloterne ikke er blevet godt nok uddannet i det.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce