Annonce
Østjylland

Er du klar til at dele mere med naboen: Bæredygtigt Bofællesskab med 58 boliger på vej

58 boliger skal danne rammen om Kløverbakken, et bofællesskab i Bendixminde, med fokus bæredygtighed i form af biodiversitet, fællesskab og økonomi. Ill. Flæks Arkitekter
Brdr. Thybo Ejendomsudvikling har vundet udbuddet til en storparcel med bæredygtig bebyggelse.

Odder: Kom ud af hamsterhjulets trummerum og lev mere bæredygtigt. Sådan lyder grundidéen fra tre naboer og venner, hvis drøm om et bofællesskab i Odder er kommet et stort skridt videre.

Mandag aften sagde byrådet nemlig ja til et udbud fra Brdr. Thybo Ejendomsudvikling A/S. Et projekt, der indfrier alle de ønsker, som vennerne Trine Varming, Rikke Billum Christensen og Jens Bruun Larsen havde, da de tog initiativ til et bæredygtigt bofællesskab i Bendixminde for små to år siden.

- Det er intet mindre end fantastisk. Efter i to år at have gået med det her projekt, så er det en fantastisk forløsning, at det lykkes med et ambitiøst og bæredygtigt bofællesskab, siger Jens Bruun Larsen.

Annonce

Projektet indeholder 58 boliger, et 350 kvm stort fælleshus og 150 kvm decentrale værksteder.

Boligerne opføres i træ og i størrelser, der henvender sig til alle generationer, og de har en høj bæredygtig kvalitet, som var et helt centralt ønske fra initiativgruppen.

- Der skylder vi også Odder Kommune for at have været med på at tage den grønne hat på i forbindelse med udbuddet, siger Jens Bruun Larsen.

Kom og tjek os ud

Det første midlertidige fælleshus skyder op på grunden i januar. Her vil man kunne komme og blive klogere på, hvordan bofællesskabet vil forme sig. Både i forhold til at se grunden, men også for at blive klogere på forpligtelserne, hvis man vil bo i Kløverbakken.

- I marts og april kommer de endelige tegninger på boligerne med priser, hvorefter vi kan begynde at tildele boliger, siger Jens Bruun Larsen, som forventer, at de første boliger bliver klar til indflytning i første halvår af 2022 og fuldt indflyttet ved udgangen af året.

Annonce

Kamp om boligerne

Mens projektet i hele idéudviklingsfasen har heddet Bofællesskabet Bendixminde, har det nu skiftet navn.

Kløverbakken vil området komme til at hedde, og der følger en ny hjemmeside med navnet www.kloeverbakken-odder.dk.

Jens Bruun Larsen og Trine Varming er to af initiativtagerne til bofællesskabet Kløverbakken. De har brugt meget tid på at definere, hvad et bæredygtigt bofællesskab skal kunne. Arkivfoto: Søren E. Alwan

På hjemmesiden kan man læse meget mere om, hvordan man kan blive en del af bofællesskabet fra begyndelsen. Og hvilke kriterier, der vælges ud fra, når boligerne skal fordeles.

- Bofællesskabet skal spejle samfundet i tanker, holdninger, værdier og alder. Vi skal sætte det bedste hold, siger Jens Bruun Larsen.

400 har modtaget nyhedsbrevet det seneste år, og nu er de, der er rigtig interesserede, begyndt at skrive sig op som værende interesserede i at blive en del af bofællesskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce