Annonce
Kultur

Boganmeldelse: Dorthe Studsgarth skriver om liv, der slås ud af kurs

Dorthe Studsgarth. Foto: Charlotte Friis Studsgarth/People'sPress
Annonce

Bøger: Vi befinder os i julemåneden på store julefrokostdag i Dorthe Studsgarths stærkt underholdende roman "Himlen over København". Mens de seks hovedpersoner kæmper med hver sit, vælter sneen ned over storbyen, og alle bliver, ud over de personlige ting, de slæber rundt på, udfordret af at færdes i en by, der på grund af snemasserne går fysisk i stå.

Spændvidden i persongalleriet er stor. En ældre mand har lige mistet sin kone, og en yngre er netop startet på sin første kemobehandling. En kvindelig tv-vært har måttet klare sig gennem morgenprogrammet uden den kok, der skulle stå for andestegen, og alt er gået op i røg for hende. Samtidig har hendes mand fødselsdag, men han er mest optaget af sit skift fra professionel fodboldspiller til restaurationsejer. Hans unge datter ankommer med ondt i maven, og til egen og alles store overraskelse nedkommer hun med et barn på restaurationsgulvet.

Der er med andre ord meget på færde, men Dorthe Studsgarth styrer ret suverænt mellem det groteske, det sørgmuntre og hverdagsrealistiske, og hun har et budskab. Det kan godt være, vi alle er optaget af at planlægge og forsøge at styre vores liv, men der vil hele tiden komme noget, der bringer det ud af kurs - og det er måske her, livet først rigtigt begynder. Et sympatisk synspunkt.

Dorthe Studsgarth:

"Himlen over København"

314 sider, People's Press

Dorthe Studsgarth: ?Himlen over København?. Foto: People'sPress
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Fem ting, David Nielsen kan bruge ferien på at gruble over: Blandt andet målmandsposten, spillestilen og Europa-udfordringen

Annonce