Annonce
Kultur

Bogforum bliver til Bogfestival - også i Aarhus

Åby Bibliotek streamer en række arrangementer lørdag 7. november, som der også er mulighed for at møde op til. Foto: Jens Thaysen
Corona fik aflyst det årlige Bogforum i København. Men det har ikke slået bogfolket ud. Nu kommer i stedet Bogfestival med arrangementer både online og live - også i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Den kommende weekend, 7.-8. november, er der dømt litteratur, læsehygge og inspiration for alle læseheste. For efter at det store og årlige arrangement Bogforum måtte aflyses i sidste weekend i Bella Centret på grund af corona, kommer i stedet en lang række arrangementer fra hele landet, der er samlet under paraplyen Bogfestival.

Bogfestival er først og fremmest en digital event, som dermed kan tilgås og ses gratis hjemme fra sofaen over nettet.

Bogfestival tilbyder forfatterarrangementer, oplæsninger og debat, som en række interessenter i branchen byder ind med. Det er blandt andet bogforlag, lydbogstjenester, biblioteker, bogcafeer og DR, der står bag et overflødighedshorn af arrangementer om og med litteratur. Det store program er samlet på bogfestival.dk, hvor man også finder en række arrangementer med udgangspunkt i Aarhus.

Annonce

Biblioteket kommer hjem til dig

For eksempel har Åby Bibliotek budt sig til med en Bogdag lørdag 7. november kl. 10-15. Her kan man møde en række aktuelle forfattere, blandt andre Iben Mondrup, Vigdis Hjorth, Jens Folmer Jepsen og Annette Bjergfeldt.

Hele programmet kan læses på aakb.dk/tags/bogdag, og programmet streames live på  Litteratursiden.dk. Samtidig kan man også fysisk gå ind på Åby Bibliotek og møde forfatterne - med behørig coronaafstand. Nogle af arrangementerne på biblioteket er gratis, mens andre koster 30 kr. per deltager. Hvorfor der er forskel, er det ikke lykkedes at få en forklaring på.


Lydbøger tager virkelig kegler. Min lydbog blev hentet op imod 15.000 gange, mens der til sammenligning er solgt 4.000-5.000 bøger.

Inger Wolf


Streamingtjenesten Mofibo byder på Storydays.dk, som er en digital bog- og podcastfestival med flere kendte danskere, temaer og universer baseret på de kategorier, som danskerne lytter mest til. Man kan følge med på Mofibos kanaler (Facebook og Youtube) og storydays.mofibo.com.

Annonce

Krimiforfatter fra Højbjerg

En af dem, der deltager hos Mofibo, er krimiforfatteren Inger Wolf, Højbjerg, som har skrevet serien Pyromanen (med bøgerne ‘Sorger’, ‘Giften’ og ‘Hævnen’) direkte til lyd. Hun vil søndag aften kl. 20.30 fortælle om, hvordan man arbejder, når man skal skrive til en lydbog frem for først til en trykt bog, som derefter indtales.

Forfatteren Inger Wolf, Højbjerg, fortæller på Bogfestival om at skrive krimier som lydbøger. Pressefoto

- Det flytter fokus til lytteoplevelsen, så man skriver mere mundret og har mere fokus på, at dialogen flyder, fortæller forfatteren, der også samarbejder med den skuespiller, som skal læse den endelige historie op.

- Forlaget sætter også en form på formatet, så afsnittene skal være en bestemt længe. Det er ikke et problem, men kræver lidt tilpasning i skriveprocessen og er meget sjovt at arbejde med, fortæller hun.

I serien Pyromanen udkom lydbøgerne endda før de trykte bøger, og det er ikke uden grund:

- Lydbøger tager virkelig kegler. Min lydbog blev hentet op imod 15.000 gange, mens der til sammenligning er solgt 4.000-5.000 bøger, fortæller Inger Wolf.

Annonce

Aarhus også i DR2

Inden Inger Wolf træder ind i programmet, kan man slå sig ned ved tv'et og se en bogmaraton søndag 8. november fra kl. 10 på DR2.

DR2 sender 12 timers non stop litteratur-kanal med alt om bøger, oplæsning, forfattersamtaler, uddeling af bogpriser og boganbefalinger, krydret med musikalske indslag.

I programmet kommer blandt andet et live-indslag fra Café Under Masken i Aarhus, hvor digter og musiker Atle Thorberg læser et digt op, mens kunstner Hans Krull maler et portræt af Atle.

Fra DR Aarhus kommer også indslag om læseklubben KLUK for kvinder, der bor på en villavej i Brabrand, og om læseklubben ”Litteraturgruppen på Kajen”, som holder til på Aarhus Ø og er etableret af Aarhus Domkirke for at skabe fællesskab i den nye bydel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Debat

Genåbn de små butikker: Er det bedre, at folk står som sild i en tønde i Bilka?

Annonce