Annonce
Aarhus

Boghandler Clausens efterfølger sælger stadig ud

Nu flytter Vangsgaards Boghus ud af de legendariske lokaler i Ryesgade. Ophørsudsalg fortsætter i Frederiksgade 83 med 75 procents rabat på alle bøger.

Nu rykker Vangsgaards Boghus endegyldigt ud af legendariske Henning Clausens lokaler i Ryesgade 3.

Annonce

Men ophørsudsalget fortsætter. Bare i nye og midlertidige lokaler i Frederiksgade 83. Lige rundt om hjørnet fra Rådhuspladsen.

Og nu som før er rabatten til at tage at føle på: 75 procent.

»Vi håber, at folk har lyst til at gå de 125 meter fra Ryesgade, som vi ærgrer os over at forlade. Til gengæld har det været en dejlig oplevelse med glade kunder at holde udsalg,« siger Søren Vangsgaard.

Hvis udsalget fortsætter tilfredsstillende, er Søren Vangsaard klar til at blive ved med at holde bogudsalg i Frederiksgade.

»Det var en gigantisk succes med bogmarkedet på Skt. Clemens Torv. Folk elsker billige bøger, og vores lagre på Sjælland bugner altid af bøger, som kan flyttes til Aarhus,« siger Søren Vangsgaard.

Det er en vandskade og en uafsluttet forsikringssag, der tvinger Søren Vangsgaard til at lukke. Der bliver dog stadig boghandel i lokalerne, hvor navnkundige Henning Clausen gennem 62 år drev sin boghandel uden computer og andre moderne hjælpemidler. Henning Clausens klæbehjerne gav ham et enestående overblik over de 70.000 titler.

Og så godt som altid kunne han gå lige direkte hen på hylden og hive den bog frem, kunden efterspurgte.

Tredje boghandler på adressen bliver Arnold Busck. Danmarks største bogkæde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce