Annonce
Sport

Boksetræner satser på EM-kamp til foråret

Enock Poulsen og træner Thomas Povlsen har så småt indledt boksetræningen efter Aarhus-bokseren har siddet ude på grund af en operation. Foto: Michael Svenningsen
Trods en længere pause beholder Enock Poulsen sin titel som første-udfordrer til EM-titlen i letweltervægt. Træner Thomas Povlsen forventer, at kampen vil finde sted i marts eller april næste år.

BOKSNING: Det er efterhånden en del måneder siden Enock Poulsen sikrede sig titlen som EU-mester, da han besejrede polakken Michal Syrowatka. En operation i det venstre knæ har dog holdt ham ude i længere tid. Bokseren er i fuld gang med sin genoptræning og kommer hele tiden tættere på at kunne træne for fuldt blus.

Torsdag kom der lidt ekstra motivation oven i hatten, da det stod klart, at den regerende europamester i letweltervægt Sandor Martin har valgt at tage et frivilligt titelforsvar.

Oprindeligt var Enock Poulsen udråbt som officiel udfordrer til spanierens EM-titel, men da danskeren ikke har været i stand til at bokse på grund af sin skade, så var der en risiko for, at han mistede retten til at være officiel udfordrer, hvis Sandor Martin havde insisteret på, at de skulle bokse.

Det ville have betydet, at Enock Poulsen ville være tvunget til at melde afbud.

- Vi har været lidt nervøse for om Enock ville miste sin placering, men den fastholder han nu, fordi Sandor Martin har valgt at tage et frivilligt titelforsvar. Enock vil stadig skulle møde vinderen af den kamp, fortæller boksetræner Thomas Povlsen.

Kampen mellem Sandor Martin og englænderen Joe Hughes finder sted 12. december. Herefter har de involverede parter 90 dage til at finde ud af hvor den efterfølgende kamp om EM-titlen skal bokses, inden det vil ende med et purseoffer.

Ifølge Thomas Povlsen vil en eventuelt EM-kamp med Enock Poulsen blive bokset i marts eller april næste år.

- Det vælter stadig ind med tilbud til Enock om andre kampe, men vi har valgt at holde hovedet koldt og satse på, at han kan få den her kamp om at blive europamester. Det vil bare være mere tiltalende for tilskuere og medier, hvis det er Europas bedste i en vægtklasse, der kommer til USA for at bokse en kamp. Samtidig har Sandor Martin en høj placering på flere ranglister. Vinder Enock over ham, så vil han få hans ranglistepoint, siger Thomas Povlsen og understreger, at han forventer, at spanieren er den mest sandsynlige modstander.

Og selvom et halvt år kan virke som lang tid i boksning, så mener boksetræneren ikke, at det er skidt for Enock Poulsen, at han har haft en længere pause.

- Han er i gang med at bokse med handsker lige nu, men vi har valgt at holde lidt igen med løb. Det skader ikke Enocks karriere, at han har fået en lille pause. Tingene er gået ret hurtigt indtil nu og han holder stadig sin placering, selvom han har været ude.

Enock Poulsen har bokset 11 kampe som professionel og vundet samtlige kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce