Annoncørbetalt indhold

Bolig: Fire ikoniske lamper, der aldrig går af mode

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Dansk møbeldesign er berømt verden over for sin tidløse elegance og minimalistiske æstetik, som passer ind i ethvert stilbevidst hjem. Dette gælder selvfølgelig i høj grad også belysning, og selvom det bestemt ikke skorter på smukke lamper i det nordiske bagkatalog, så er der alligevel nogle enkelte designs, der stikker ud.

Annonce


Vi har derfor udvalgt fire ikoniske lamper begået af danske designere, som aldrig går af mode - og som du ganske enkelt ikke kan gå galt i byen med, når du vil dekorere dit hjem.


Artichoke af Poul Henningsen

I folkemunde også kaldet Koglen, men internationalt elsket og kendt som PH Artichoke - Poul Henningsens mesterværk af en lampe er stadig én af verdens mest berømte og står den dag i dag som et evigt gyldigt symbol på den absolutte guldalder inden for storslået dansk design.


Den blev født i 1925, da Poul Henningsen fik til opgave at designe en lysekrone til Langelinie Pavillon i København, som passede ind i de modernistiske omgivelser. Resultater kender vi - og den hænger i pavillonen endnu.


Panthella af Verner Panton

Det er svært at udvælge blot én lampe fra Verner Pantons virke som designer, men valget falder på fantastiske Panthella - den tidløse bordlamp, som han frembragte i 1971. Panton ønskede at skabe en helt unik lampe, som ikke blot reflekterede lyset i skærmen, men også i lampefoden.


Siden har Panthella prydet mangt et hjem, hvor den med sit behagelige, bløde lys har kastet et magisk skær. Lampen har desuden lagt navn til en hel serie af lamper i forskellige størrelser, heriblandt en gulvlampe.


AJ af Arne Jacobsen

Det er svært at sige “ikonisk design” uden at nævne Arne Jacobsen i samme åndedrag. Den verdensberømte arkitekt, modernist og designer står bag nogle af de allerstørste triumfer i dansk designhistorie, heriblandt Svanen, Ægget, den klassiske Arne Jacobsen stol - og selvfølgelig AJ lampen, som han designede til Royal Hotel i København i 1960.


Nogle påstår, at den ligner en tynd og duknakket mand, men alligevel er AJ blevet kopieret et utal af gange over årene. Dens slanke, umiskendelige design gør sig godt i enhver stue og pynter på ethvert kontor.


Flowerpot af Verner Panton

Vi sagde jo, at det var så godt som umuligt at udvælge blot én Panton-lampe til listen, så derfor har vi valgt to. Flowerpot er måske hans største succes - et enkelt, geometrisk design, der skulle vise sig at være en genistreg af de helt store.


Den originale lampe så dagens lys i 1968, men den er siden blevet produceret i et utal af farver og størrelser - ja, sågar i en havemodel til udendørs brug. Flowerpot bliver stadig fremstillet den dag i dag, og sælger lige så godt, som den gjorde dengang.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.