Annonce
Aarhus

Boligdirektør: Ikke nødvendigt at rive ned

- Det er ikke nødvendigt at rive ret meget mere ned for at skabe forandringen, siger direktør Brabrand Boligforening Keld Laursen. Arkivfoto: Jens Thaysen

Direktøren for Brabrand Boligforening er overbevist om, at man kan bringe andelen af almene boliger end på andre måder end ved at rive mere ned.

GELLERUP: I Brabrand Boligforening, der ejer boligbebyggelserne i Gellerup og Toveshøj, er nedrivning en mulighed, men ikke det eneste instrument, man skal anvende for at forandre bydelen.

I forvejen har boligforeningen revet fem boligblokke ned over de senere år. Men dermed er det heller ikke nødvendigt at rive så meget mere ned, for at forandre, mener direktør Keld Laursen fra Brabrand Boligforening.

- Hvis det er til et fornuftigt og funktionelt formål, som for eksempel et sports- og kulturcampus giver det mening at rive en blok mere ned, men ellers føler jeg mig overbevist om, at vi kan lave et langt mere blandet boligområde gennem udvikling og nybyggeri, siger Keld Laursen.

Han mener, at boligområdet frem mod 2030 vil få tilført så meget nyt byggeri i form af private boliger og andelsboliger, at området vil komme tæt på kravet om, at andelen af almene boliger kommer ned på 40 procent.

- Vi har så store arealer, at der er plads til fortætning mellem blokkene. Så min prognose er, at vi faktisk kan bygge os til den andel, lovgiverne kræver gennem, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce