Annonce
Erhverv

Boligejere og købelystne holder hænderne i lommen

Mathias Løvgreen/Ritzau Scanpix
På trods af de meget lave renter bliver realkreditinstitutterne langt fra oversvømmet af henvendelser.

Antallet af lånetilbud givet af realkreditinstitutterne faldt igen i februar. Dermed fortsætter flere års tendens, hvor boligejere og potentielt kommende af slagsen i højere og højere grad holder hænderne i lommen.

Det gælder både køb, konverteringer og tillægslån.

- På trods af, at renteniveauet igen har taget et lille hak nedad, ser vi ikke en betydelig stigning i låneaktiviteten.

- Ændringen i renteniveauet har ikke været tilstrækkeligt til at aktivere en konverteringsbølge. Mange boligejere har allerede konverteret til en lav rente, skriver boligøkonom hos Jyske Realkredit Mikkel Høegh i en kommentar.

I februar blev der givet 15.478 lånetilbud, et fald fra 16.515 i februar 2018.

- Antallet af lånetilbud har generelt ligget relativt fladt de senere år og i en længere periode, end vi tidligere har set.

- Det skyldes i høj grad, at renteniveauet ikke har haft større udsving. Dermed er konverteringsmuligheder ikke kommet i spil, skriver Mikkel Høegh.

Skeler man til hele 2018, blev der givet 212.600 lånetilbud. I 2017 var tallet 235.049, og i det store konverteringsår 2015 blev der givet 363.103 lånetilbud.

Dermed er antallet af månedlige tilbud gennemsnitligt faldet fra 30.259 i 2015 til 17.717 i 2018.

At renten ikke har flyttet sig synderligt, og at mange allerede har konverteret gamle lån, er dog kun en del af forklaringen.

- Der spares mere op, og tillægslån er derfor ikke så hipt som tidligere. Den seneste finanskrise er ikke glemt, og mange konsoliderer sig, fordi de ikke vil ende i samme situation i tilfælde af en ny krise.

- Sidst, men ikke mindst, skal tilbudsstatistikken ses i lyset af udviklingen på boligmarkedet. Vi ser aktuelt færre ejendomshandler og særligt i december i 2018. Færre har simpelthen brug for et lånetilbud, vurderer Mikkel Høegh.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce