Annonce
Aarhus

Boliger til 2.500: Amtssygehuset skal bygges om til ny bydel

De mange nye boliger bliver på maksimalt seks etager, men får plads til 2.500 nye beboere og egen urban park. Illustration: SLETH

Planen for den ombygning, der skal gøre det tidligere amtssygehus til en ny bydel til 2.500 mennesker og en urban park, er ved at være på plads.

Det bliver Tegnestuen Vandkunsten og arkitektfirmaet Sleth, der skal stå for at rådgive Aarhus Kommune, når det tidligere amtssygehus i Tage-Hansens Gade skal ombygges til en ny og familie-venlig bydel.

I begyndelsen af marts kom tre bud på udseendet af den nye bydel, og efter halvanden måned ligger kommunens beslutning altså klar. Og Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, glæder sig til at arbejdet kan komme videre.

- Vi er nu kommet et skridt nærmere en endelig plan for omdannelsen af Amtssygehuset, men vi er ikke i mål endnu. Jeg glæder mig derfor til den kommende proces, hvor vi sammen skal skabe det bedste grundlag for at udvikle en ny mangfoldig, bæredygtig og børnevenlig bydel, siger han.

Noget af det, der gjorde at de to firmaer løb med sejren, er, at deres forslag skaber en sammenhængende bydel i området. Det gør det især ved hjælp af bedre vej- og gangforbindelser igennem sengebygningen, der ligger centralt i området, hvor der også bliver lavet en urban park.

Ifølge Aarhus Kommune var flere borgere bekymrede for højden på den del af byggeriet, der ligger langs Viborgvej, og derfor bliver det her begrænset til seks etager. Området kommer til at rumme mange forskellige boliger til i alt 2.500 beboere, og planen er at cirka 20 procent af dem bliver almene boliger.

Nu begynder arbejdet med at lave den endelige plan. Aarhus Kommune forventer at den endelige plan ligger klar til efteråret.

Annonce
Sådan kan det store område komme til at se ud, når omdannelsen af Amtssygehuset er færdigt. Illustration
Sådan kan det store område komme til at se ud, når omdannelsen af Amtssygehuset er færdigt. Illustration
Sådan kommer en del af den nye bydel ved amtssygehuset til at se ud. Illustration: Vandkunsten

Husk du kan følge med på vores Facebook-side Byudvikling Aarhus, hvor vi samler alt om byens udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce