Annonce
Aarhus

Boligforening bygger nyt domicil i Gellerup

<p>Det nye hovedsæde for Brabrand Boligforening bliver bygget på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og den nye Karen Blixen Boulevard i Gellerup. Illustration: BBF</p>

Brabrand Boligforening har valgt Cubo Arkitekter til at tegne sit nye hovedkontor.

»Et imødekommende byggeri med karakter«.
Brabrand Boligforening forventer, at placeringen kan bidrage positivt til de store forandringer i helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj. Illustration: BBF
Sådan betegner Brabrand Boligforening selv sit kommende, nye domicil i Gellerup.
Det nye hovedsæde for Brabrand Boligforening bliver bygget på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og den nye Karen Blixen Boulevard i Gellerup. Illustration: BBF
Boligforeningen har netop afholdt en totalentreprisekonkurrence på en ny administrationsbygning på 3.000 kvadratmeter, som skal opføres på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og den nye Karen Blixens Boulevard i Gellerup, der er rygraden i Gellerups nye vejnet. Det nye domicil kommer til at ligge overfor kommunens nye kontorhus og nord for de nye ungdomsboliger.
Annonce
»Vinderprojektet er på én gang et imødekommende og karakterfuldt hus, som vil bidrage til bydelen som en arkitektonisk stærk markør og tilføre boulevarden byliv,« beskriver ledelsen den nye bygning.
Den kommer dels til at rumme kontorer for 25-30 ansatte i administrationen og dels omklædningsfaciliteter for driftspersonalet i afdeling 4 og 5 samt et lille garageanlæg og værksted til mindre maskiner.
Totalentreprenør på det nye hovedkontor er CC Contractor med en rådgivergruppe bestående af Cubo Arkitekter og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen.

Klart i 2018

Første skridt er nu at få udarbejdet en lokalplan sammen med kommunen. Det arbejde forventer direktør Keld Laursen vil tage et års tid, hvorefter selv byggeriet kan starte i slutningenm af 2017.
»Hvis alt går efter planen forventer vi at den nye administrationsbygning står klar til brug i slutningen af 2018,« siger Keld Laursen.
Placeringen inde i Gellerup er blandt andet valgt for bedst muligt at kunne servicere beboerne i boligforeningens cirka 5.000 lejemål. Her er der let adgang for biler og busser og med tiden formentlig også en letbane, når og hvis kommunen får råd til at bygge etape 2.
Brabrand Boligforening forventer, at placeringen kan bidrage positivt til de store forandringer i helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, hvor nye veje, nye beboelsestyper og nye funktioner i form af erhverv, sport og kultur skal udvikle området fra rent boligområde til en ny, attraktiv bydel i Aarhus.
Annonce

»Et overbevisende projekt«

Vinderprojektet er udvalgt af et bedømmelsesudvalg med tilknyttede fagdommere og rådgivere.
»Boligforeningens medarbejdere kan se frem til at få en arbejdsplads, som er et meget overbevisende bud på et godt arbejdsmiljø. Vores beboere vil møde et velfungerende og imødekommende hus, ligesom kantinen og andre faciliteter kan aktiveres til funktioner, der understøtter fællesskaberne i afdelingerne,« siger formand for bedømmelsesudvalget, Keld Albrechtsen, der er formand for Brabrand Boligforening.
Han mener også, at boligforeningens nye hus på en sammenhængende og harmonisk måde vil være med til at afrunde bydelen, der som omtalt både får et nyt kommunalt kontorhus med 1.000 arbejdspladser og et nyt kollegium til 400 studerende.
Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Debat

Søger job igen og igen, men kommer aldrig til samtale: Kære arbejdsgivere, hvad er det egentlig, I vil have?

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce