Annonce
Aarhus

Boligforenings direktør tvinges ud af bestyrelse

Adm. direktør Keld Laursen fra Brabrand Boligforening må ikke sidde i bestyrelsen for et byggeselskab, der udfører opgaver for boligforeningen, fastslår tilsynet i Aarhus Kommune. Foto: Axel Schütt

Tilsynet med alment byggeri i Aarhus kræver, at direktøren for Brabrand Boligforening udtræder af bestyrelsen for en privat byggevirksomhed, som samtidig udfører opgaver for boligforeningen.

BRABRAND: Direktøren for Brabrand Boligforening, Keld Laursen, må ikke sidde i bestyrelsen for en privat byggevirksomhed, der udfører opgaver for boligforeningen. Derfor må han forlade en bestyrelsespost.

Det fastslår Aarhus Kommune i et brev til Brabrand Boligforening. Selv er Keld Laursen forundret over afgørelsen og har bedt kommunen om et møde efter påske.

Brabrand Boligforening oplyste kommunen om 20. december 2017, at boligforeningens direktør var indtrådt i bestyrelsen for JBH Holding. Ved samme lejlighed anmodede boligforeningen om, at tilsynet godkendte denne post.

JBH Gruppen ejer byggevirksomhederne Jorton A/S, Hustømrerne A/S og A/S Dansk Boligbeton. Og Brabrand Boligforening fik udført opgaver af Hustømrerne A/S i 2016 for 766.000 kr. og i 2017 for 597.000 kr. Ifølge boligforeningen har ingen af JBH Gruppens datterselskaber deltaget i boligforeningens udbudskonkurrencer i 2017.

Annonce

Interessekonflikt

Aarhus Kommunes afdeling for Projekt og Boligudvikling fører tilsyn med det almene byggeri. Og her vurderer man, at forholdet mellem boligforeningens direktør og JBH Gruppen indebærer en risiko for interessekollision.

På den baggrund nedlagde tilsynet 12. februar 2018 forbud mod direktørens fortsatte deltagelse i bestyrelsesarbejdet i JBH Gruppen A/S. Det er en afgørelse, der ikke kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

Tilsynet skriver i et brev til boligforeningen, som Århus Stiftstidende har set, at det er kritisabelt, at boligforeningen ikke på et tidligere tidspunkt har indberettet forholdet til tilsynet, især i lyset af, at et af JBH Gruppens datterselskaber, Hustømrerne A/S, har udført opgaver for boligforeningen i 2017.

Keld Laursen indtrådte i JBH Gruppens bestyrelsen i april 2017, og er forundret over kritikken.

- Jeg har spillet med helt åbne kort. Jeg skal hvert år i slutningen af året underskrive en erklæring for at sikre, at der ikke er habilitetsproblemer i mit arbejde, og der har jeg oplyst kommunen, at jeg er indtrådt i bestyrelsen for JBH Gruppen, og at bestyrelsen allerede i april vurderede, at det ikke var et problem. Samtidig oplyste jeg kommunen om, at vi i boligforeningen har lavet en intern instruks om, at hvis et af JBHs selskaber skulle byde på konkurrenceopgaver i Brabrand Boligforening ville jeg ikke deltage i udvælgelsen, fortæller Keld Laursen.

Han er derfor forundret over, at kommunen ikke forholder sig til disse oplysninger i sin sagsgennemgang.

- Nu tager jeg et møde med kommunen efter påske, og hvis de fastholder kravet må jeg tage det til efterretning og forlade bestyrelsen, siger Keld Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce