Annonce
Aarhus

Boligforenings direktør tvinges ud af bestyrelse

Adm. direktør Keld Laursen fra Brabrand Boligforening må ikke sidde i bestyrelsen for et byggeselskab, der udfører opgaver for boligforeningen, fastslår tilsynet i Aarhus Kommune. Foto: Axel Schütt

Tilsynet med alment byggeri i Aarhus kræver, at direktøren for Brabrand Boligforening udtræder af bestyrelsen for en privat byggevirksomhed, som samtidig udfører opgaver for boligforeningen.

Annonce

BRABRAND: Direktøren for Brabrand Boligforening, Keld Laursen, må ikke sidde i bestyrelsen for en privat byggevirksomhed, der udfører opgaver for boligforeningen. Derfor må han forlade en bestyrelsespost.

Det fastslår Aarhus Kommune i et brev til Brabrand Boligforening. Selv er Keld Laursen forundret over afgørelsen og har bedt kommunen om et møde efter påske.

Brabrand Boligforening oplyste kommunen om 20. december 2017, at boligforeningens direktør var indtrådt i bestyrelsen for JBH Holding. Ved samme lejlighed anmodede boligforeningen om, at tilsynet godkendte denne post.

JBH Gruppen ejer byggevirksomhederne Jorton A/S, Hustømrerne A/S og A/S Dansk Boligbeton. Og Brabrand Boligforening fik udført opgaver af Hustømrerne A/S i 2016 for 766.000 kr. og i 2017 for 597.000 kr. Ifølge boligforeningen har ingen af JBH Gruppens datterselskaber deltaget i boligforeningens udbudskonkurrencer i 2017.

Annonce

Interessekonflikt

Aarhus Kommunes afdeling for Projekt og Boligudvikling fører tilsyn med det almene byggeri. Og her vurderer man, at forholdet mellem boligforeningens direktør og JBH Gruppen indebærer en risiko for interessekollision.

På den baggrund nedlagde tilsynet 12. februar 2018 forbud mod direktørens fortsatte deltagelse i bestyrelsesarbejdet i JBH Gruppen A/S. Det er en afgørelse, der ikke kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

Tilsynet skriver i et brev til boligforeningen, som Århus Stiftstidende har set, at det er kritisabelt, at boligforeningen ikke på et tidligere tidspunkt har indberettet forholdet til tilsynet, især i lyset af, at et af JBH Gruppens datterselskaber, Hustømrerne A/S, har udført opgaver for boligforeningen i 2017.

Keld Laursen indtrådte i JBH Gruppens bestyrelsen i april 2017, og er forundret over kritikken.

- Jeg har spillet med helt åbne kort. Jeg skal hvert år i slutningen af året underskrive en erklæring for at sikre, at der ikke er habilitetsproblemer i mit arbejde, og der har jeg oplyst kommunen, at jeg er indtrådt i bestyrelsen for JBH Gruppen, og at bestyrelsen allerede i april vurderede, at det ikke var et problem. Samtidig oplyste jeg kommunen om, at vi i boligforeningen har lavet en intern instruks om, at hvis et af JBHs selskaber skulle byde på konkurrenceopgaver i Brabrand Boligforening ville jeg ikke deltage i udvælgelsen, fortæller Keld Laursen.

Han er derfor forundret over, at kommunen ikke forholder sig til disse oplysninger i sin sagsgennemgang.

- Nu tager jeg et møde med kommunen efter påske, og hvis de fastholder kravet må jeg tage det til efterretning og forlade bestyrelsen, siger Keld Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-kvintet mangler mod FC København

Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus

Sådan genkender du falske profiler: Gertrud Sørensen fra Elev hedder i virkeligheden Lois McLean og bor i Canada

Annonce