Annonce
Aarhus

Boligforenings direktør tvinges ud af bestyrelse

Adm. direktør Keld Laursen fra Brabrand Boligforening må ikke sidde i bestyrelsen for et byggeselskab, der udfører opgaver for boligforeningen, fastslår tilsynet i Aarhus Kommune. Foto: Axel Schütt

Tilsynet med alment byggeri i Aarhus kræver, at direktøren for Brabrand Boligforening udtræder af bestyrelsen for en privat byggevirksomhed, som samtidig udfører opgaver for boligforeningen.

BRABRAND: Direktøren for Brabrand Boligforening, Keld Laursen, må ikke sidde i bestyrelsen for en privat byggevirksomhed, der udfører opgaver for boligforeningen. Derfor må han forlade en bestyrelsespost.

Det fastslår Aarhus Kommune i et brev til Brabrand Boligforening. Selv er Keld Laursen forundret over afgørelsen og har bedt kommunen om et møde efter påske.

Brabrand Boligforening oplyste kommunen om 20. december 2017, at boligforeningens direktør var indtrådt i bestyrelsen for JBH Holding. Ved samme lejlighed anmodede boligforeningen om, at tilsynet godkendte denne post.

JBH Gruppen ejer byggevirksomhederne Jorton A/S, Hustømrerne A/S og A/S Dansk Boligbeton. Og Brabrand Boligforening fik udført opgaver af Hustømrerne A/S i 2016 for 766.000 kr. og i 2017 for 597.000 kr. Ifølge boligforeningen har ingen af JBH Gruppens datterselskaber deltaget i boligforeningens udbudskonkurrencer i 2017.

Interessekonflikt

Aarhus Kommunes afdeling for Projekt og Boligudvikling fører tilsyn med det almene byggeri. Og her vurderer man, at forholdet mellem boligforeningens direktør og JBH Gruppen indebærer en risiko for interessekollision.

På den baggrund nedlagde tilsynet 12. februar 2018 forbud mod direktørens fortsatte deltagelse i bestyrelsesarbejdet i JBH Gruppen A/S. Det er en afgørelse, der ikke kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

Tilsynet skriver i et brev til boligforeningen, som Århus Stiftstidende har set, at det er kritisabelt, at boligforeningen ikke på et tidligere tidspunkt har indberettet forholdet til tilsynet, især i lyset af, at et af JBH Gruppens datterselskaber, Hustømrerne A/S, har udført opgaver for boligforeningen i 2017.

Keld Laursen indtrådte i JBH Gruppens bestyrelsen i april 2017, og er forundret over kritikken.

- Jeg har spillet med helt åbne kort. Jeg skal hvert år i slutningen af året underskrive en erklæring for at sikre, at der ikke er habilitetsproblemer i mit arbejde, og der har jeg oplyst kommunen, at jeg er indtrådt i bestyrelsen for JBH Gruppen, og at bestyrelsen allerede i april vurderede, at det ikke var et problem. Samtidig oplyste jeg kommunen om, at vi i boligforeningen har lavet en intern instruks om, at hvis et af JBHs selskaber skulle byde på konkurrenceopgaver i Brabrand Boligforening ville jeg ikke deltage i udvælgelsen, fortæller Keld Laursen.

Han er derfor forundret over, at kommunen ikke forholder sig til disse oplysninger i sin sagsgennemgang.

- Nu tager jeg et møde med kommunen efter påske, og hvis de fastholder kravet må jeg tage det til efterretning og forlade bestyrelsen, siger Keld Laursen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Alarm 112

Sne og kuling i vente: - Vejene kan blive hamrende isglatte

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce