Annonce
Østjylland

Boligområde på dagsordenen: Lokalplan fik debatten til at gnistre

Udvalgsformand Kirstine Bille forsvarede beslutningen om at sige ja til et boligområde i Rodskov. Arkivfoto: Annelene Petersen

Politikerne krydsede verbale klinger, da et fremtidigt boligområde i Rodskov var på byrådets dagsorden forleden.

hej

RODSKOV: Julefreden blev for en stund afbrudt, da Syddjurs Byråd forleden tog stilling til en lokalplan for et boligområde i Rodskov.

Forslaget, der endte med at blive vedtaget på mødet, giver plads til 19-20 grunde med en størrelse på mindst 700 kvadratmeter. Forslaget har fået flere borgere i området på barrikaderne, og det er der flere grunde til.

De mener ikke, at det regnvandsbassin, som er foreslået, kan håndtere den mængde vand, der er risiko for. Derudover mener de, at byggeriet giver kraftige indbliksgener. Borgerne er også utilfredse med, at kommunen ikke har holdt et offentligt møde i forbindelse med sagen.

Lars Gade er en af de borgere, der har protesteret. Han kom til orde i byrådssalen i forbindelse med byrådets spørgetid.

- Vi er alle klar på, at der kommer flere huse i Rodskov, men det her harmonerer slet ikke med de målsætninger og retningslinjer, der er i kommuneplanen, sagde han og oplistede en række af de punkter, han og andre borgere er utilfredse med.

- Det kan ingen overhovedet været tjent med. Det er uacceptabelt, sagde Lars Gade om indbliksgenerne.

Socialdemokraten Jan Fischer var forundret over den politiske behandling af et lokalplanforslag. Arkivfoto: Annelene Petersen

Kirstine Bille (SF) er formand for udvalget, der har behandlet lokalplanforslaget. Hun mener, at politikerne har lyttet til borgere og indarbejdet flere af deres ønsker i det endelige forslag. Hun deler for eksempel ikke frygten for indbliksgener.

- Vi har ment, at det vil være til at leve med, sagde hun.

Socialdemokraten Jan Fischer hæftede sig ved, at udvalget har ændret i lokalplanforslaget:

- Vi undrer os lidt over, at man har fjernet tre ting, efter man har talt med borgerne - og at forslaget så ikke skal i offentlig høring.

Venstres Ole Bjerregaard forsvarede, hvorfor udvalget ikke har sendt forslaget i offentlig høring efter ændringerne.

- Det er ikke normalt, at man sender i ny høring, når man som her har efterkommet nogle ting, sagde han og gav udtryk for, at der skal være tale om grundlæggende ændringer, før en ny høring bliver aktuel.

Den udlægning fik socialdemokraten Anders Peter Rasmussen på banen.

- Nu har vi igen en borgergruppe, der aktivt har taget stilling. Jeg undrer mig over, at PUK-udvalget ikke på en eller anden måde prøver at imødekomme det her. Man må simpelthen kunne gøre det bedre, sagde han og fortsatte:

- Når man siger plejer, får jeg knopper. Vi må nogle gange tænke ud af boksen - imødekomme borgerne i stedet for bare at fyre en lokalplan igennem, der bare tilgodeser bygherre. Vi må godt lytte til, hvad der bliver sagt udefra.

Når man siger plejer, får jeg knopper. Vi må nogle gange tænke ud af boksen - imødekomme borgerne i stedet for bare at fyre en lokalplan igennem, der bare tilgodeser bygherre.

Anders Peter Rasmussen (S), byrådsmedlem, Syddjurs
Annonce

Afstemning splittede S

Den socialdemokratiske kritik fik Kirstine Bille til at gentage synspunktet om, at borgerne er blevet hørt.

- Jeg synes, vi har taget hensyn til en del af indsigelserne. Det er ikke sådan, at man kun bliver hørt, hvis man får ret i det hele. Det er en afvejning af interesser, og jeg synes, vi har fundet en god konklusion, sagde hun.

Venstres Gunnar Sørensen gav også Anders Peter Rasmussen et par ord med på vejen:

- Hvad har Socialdemokratiet gjort i denne proces. Der er ingen mindretalsudtalelse. I har ikke taget forbehold i den her sag - I har en mand siddende i udvalget. I har haft alle muligheder for at arbejde med det her i månedsvis, så jeg synes, det er billigt at rejse sig her, sagde han.

Gunnar Sørensen mindede om en anden sag, som Anders Peter Rasmussen havde fået sendt tilbage fra byrådet til udvalget.

- Den sag gjorde du absolut ikke noget ved i de fire uger, den var tilbage i udvalget. Det er ikke i orden, sagde han.

Der skulle afstemning til, før lokalplanforslaget blev vedtaget - og afstemningen viste, at der i Socialdemokratiet er vidt forskellige holdninger til sagen. Ole Bollesen, Hans Chr. Baltzer og Kai Pedersen stemte ja, mens Anders Peter Rasmussen og Christian Haubuf stemte nej. Jan Fischer stemte hverken for eller imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce