Annonce
Aarhus

Boligportal til nye studerende: Er huslejen for høj? Så flyt ud af midtbyen

Det kan være en udfordring at få budgettet til at gå op som studerende. Men huslejeposten behøver ikke at være så stor. Modelfoto.

Hjemmesiden Boligportal er klar med et godt råd til kommende studerende.

AARHUS: September og februar har ikke umiddelbart meget til fælles. Men dog alligevel en ting: der er studiestart på de mange uddannelser. Det betyder, at en masse nye studerende skal ud og lede efter boliger, og deres økonomi og de århusianske huslejepriser ikke altid passer sammen. Men det kan der faktisk være en løsning på - flyt ud af midtbyen. Sådan lyder i hvert fald rådet fra Boligportal, der hjælper udlejere og lejere med at finde hinanden.

- Vi vil rigtig gerne gøre de unge mennesker opmærksomme på, at deres fremtidige studiebolig sagtens kan ligge andre steder end i centrum. Det er ofte nemmere at finde bolig i pendlerafstand fra studiebyerne, og huslejen er typisk også lavere uden for midtbyen. At spare bare tusind kroner om måneden på husleje kan gøre studietiden langt sjovere, siger Anders Hyldborg, administrerende direktør for Boligportal.

Det er nok næppe nogen hemmelighed, at huslejen i det centrale Aarhus mildest talt ligger i den høje ende sammenlignet med eksempelvis Randers. For eksempel viser en opgørelse, som Boligportal har lavet, at man kan spare op til 2.900 kroner ved at flytte til Randers i stedet for Aarhus C.

Men helt så langt væk fra Aarhus C behøver du faktisk ikke at flytte for at spare penge på huslejen. Ifølge Anders Hyldborg og hans kolleger skal man faktisk ikke længere væk end Højbjerg for at spare 1.200 kroner om måneden på huslejen til en lejlighed på to værelser og 55 kvadratmeter.

Og så kan man jo passende komme i form på cykelturen fra 8270 til 8000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Annonce