Annonce
Aarhus

Boligpriser fortsætter himmelflugt i Aarhus mens resten af landet dykker

Det kan være en fordel at sælge sit hus nu, da huspriserne er steget det seneste år i Aarhus. Det gælder også priserne på ejerlejligheder. Foto: Axel Schütt
Række- og parcelhuse er steget med 5,6 procent i Aarhus på et år. Ejerlejligheder i Aarhus er også steget, mens andre storbyer i landet oplever fald eller mindre stigninger.

AARHUS: Århusianske boligejere kan godt finde sommersmilet frem.

Nye kvartalstal viser, at de århusianske række- og parcelhuse og ejerligheder i den grad stiger. Tal for første kvartal 2019 fra Finans Danmark fortæller, at priserne på række- og parcelhuse i Aarhus er steget med 5,6 procent, og at ejerlejlighederne i Aarhus er steget med 2,1 procent i løbet af et år, når man sammenligner med priserne fra første kvartal 2018.

Aarhus’ positive udvikling betyder, at Smilets By er godt over gennemsnittet for resten af landet, som ligger på en stigning på en procent i forhold til første kvartal 2018 - for både række- og parcelhuse samt ejerlejligheder.

Sammenligner man boligprisstigningerne i Aarhus fra 2018-2019 med de stigninger, Aarhus bød på fra 2017-2018, er stigningerne næsten dobbelt så høje som 2018-2019. I 2017-2018 oplevede Aarhus stigninger på 1,1 procent på ejerlejligheder og 3,4 procent på husene.

Aarhus rykker fra andre byer

Mens boligpriserne fortsætter op, er andre storbyer rundt omkring i landet begyndt at se en stagnering eller et mindre fald i boligpriser.

Kigger man på Jylland, har Aalborg oplevet et fald på 6,6 procent i lejlighedspriser og en mindre stigning på 0,8 procent i række- og parcelhuse. I Herning er række- og parcelhuspriserne faldet med 6,2 procent og lejlighedspriser med 5 procent. Vender man blikket mod København, ser man også her et fald i boligpriserne. Række- og parcelhusene er faldet med 1,1 procent i pris fra 2018 til 2019 og lejligheder er faldet med 0,9 procent i pris i forhold til sidste år.

- Udviklingen på boligpriser i Aarhus er egentligt bemærkelsesværdig. I de fleste større byer i resten af landet oplevede man i 2017-2018 en langt mindre stigning i boligpriser i forhold til de foregående år, siger Sebastian Beres fra ejendomsmæglerfirmaet Brikk.

- Mens denne nedadgående tendens er fortsat i de fleste større byer i 2018-2019, hvor priserne er stagnerende, eller hvor man har oplevet små fald, har Aarhus altså set en vækst på næsten 100 procent i forhold til sidste år i boligprisstigninger. Mange havde forudset, at udviklingen i Aarhus ville følge samme tendens som København, men det er altså ikke sket. Det var også forudset, at de mange nybyggerier ville presse priserne på ældre boliger ned, men det virker heller ikke til at være sket. Mange, i både Danmark og udlandet, har fået øjnene op for, hvor attraktiv Aarhus er. Det forhold kan være med til at fastholde lignende prisstigninger ind i 2020 også, siger Sebastian Brikk.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Mange stærke præstationer, da AGF besejrede AaB

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce