Annonce
Aarhus

Boligtema: Hvor er priserne steget mest, hvor er den laveste liggetid, og hvor er det dyreste postnummer i Aarhus

Hvad er status på boligmarkedet i Aarhus lige nu. Vi giver dig overblikket.

AARHUS: Markante prisstigninger, lavere liggetider og flere handler.

Det går strygende på boligmarkedet i Aarhus sammenlignet med for fem år siden, viser tal, som Boligsiden.dk har fundet til Århus Stiftstidende.

- Der er sket meget på boligmarkedet i de seneste fem år. Efter kriser og dårligere år har der været et efterslæb, der skulle indhentes, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk.

- Hvis vi kigger lidt tilbage, så har mange fået deres økonomi på plads, mens renten er ekstremt lav. Man kan finansiere sin bolig med et billigere realkreditlån, og det afspejler sig i markedet.

Det har blandet andet resulteret i en stigning i salgspriser i visse af de 22 postnumre i Aarhus, som Birgit Deatz kalder helt vild.

Nedenfor kan du læse mere i artiklerne, hvor vi har kigget på:

  • De billigste og dyreste postnumre
  • Hvor husene bliver solgt hurtigst
  • Hvor den største prisstigning har været
  • Hvor der bliver solgt flest boliger

Tallene viser handler med villaer og rækkehuse i de første seks måneder i 2019 sammenlignet med 2014.

Vær opmærksom på, at artiklerne er plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på Stiften.dk.

Annonce

Billigst og dyrest

Arkivfoto: Axel Schütt

I Aarhus er der et spænd på over 26.000 kroner fra den billigste til den dyreste kvadratmeter. Vi har samlet overblikket over, hvad prisen er i alle 22 postnumre her.

Hurtigste handler

Foto: Axel Schütt

Kun i ét postnummer i Aarhus ryger boligerne langsommere end i 2014. Få overblikket her.

Her er prisen steget mest

Foto: Linda Kastrup/Scanpix

I 20 af de 22 postnumre i Aarhus er huspriserne steget mere end 20 procent de seneste fem år. Se listen her.

Her sælges der flest boliger

Foto: Axel Schütt

1.006 boliger er der blevet solgt i Aarhus Kommune fra januar til juni 2019. Men hvilket område er det mest populære? Det kan du se i listen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce