Annonce
Aarhus

Bomberyddere i aktion i Højbjerg: Håndgranat kastet gennem rude

Bomberyddere blev kaldt til Axel Kiers Vej i Højbjjerg. De kunne konstatere, at tændsatsen i håndgranaten, der var smidt ind gennem et vindue, ikke fungerede. Arkivfoto: Scanpix
Politiet søger vidner, efter en håndgranat blev kastet gennem et vindue i en bygning i industrikvarteret i Højbjerg. Hærens bomberyddere blev tilkaldt. Granaten var ufarlig.
Annonce

HØJBJERG: Det lignede en dramatisk aktion, da bomberyddere blev sendt til Højbjerg. En håndgranat var kastet gennem et vindue. "Hilsenen" uden afsender var dog ufarlig.

Tirsdag klokken 18.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var fundet, hvad der lignede en håndgranat i et lokale på Axel Kiers Vej i Højbjerg. Da politiet kom til stedet, kunne betjentene konstatere, at der var smadret en rude, og at der inde i lokalet lå en sten og en håndgranat.

Da det ikke umiddelbart kunne fastslås, hvorvidt der var tale om en virksom håndgranat blev området spærret af og Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste EOD blev tilkaldt, fortæller Østjyllands Politis døgnrapport

Annonce

Granat var ufarlig

Ved nærmere undersøgelse af håndgranaten kunne EOD dog konkludere, at der ikke var nogen detonator i håndgranaten, og at håndgranaten i øvrigt var tom. Der var ikke fare for, at håndgranaten kunne eller ville sprænge.


Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogle mistænkelige personer i området i dette tidsrum. Politiet kan kontaktes på telefon 114


Politiet undersøgte stedet nærmere med henblik på sporsikring. Sagen efterforskes nu nærmere for at finde frem til, hvem der eventuelt kan have smidt stenen og håndgranaten gennem vinduet. Det formodes at være sket i tidsrummet mellem natten til tirsdag kl. 02.00 og tirsdag aften kl. 18.15.

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogle mistænkelige personer i området i dette tidsrum. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Annonce

Påvirket mand snusede rundt

I forbindelse med politiets arbejde på Axel Kiers Vej blev betjentene opmærksomme på en bil ved afspærringen. Betjentene tog kontakt til bilens 39-årige mandlige fører, der virkede påvirket af både spiritus og narkotika.

Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel. I forbindelse med ransagningen af bilen fandt betjentene noget amfetamin, der var fordelt i mindre poser, samt flere tomme pølsemandsposer. Den 39-årige mand blev derfor også sigtet for salg af narkotika.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Øget aktivitet på byens bordeller trods corona-nedlukning

AGF For abonnenter

Kommentar: Anførerens skade er en kæmpe streg i regningen for AGF

Annonce