Annonce
Østjylland

Bomles Venner sørger for at 'julemanden' kommer tidligt i år

Bomles Venner (fra venstre Tommy Franck, Jacob Houmøller, Thomas "Bomle" Engelund og Nikolaj Lyngbye) har i de seneste fem år spillet til fordel for kampen mod kræft ved Stafet for Livet. På grund af corona bliver det ikke muligt i år, og i stedet er det Broen og Headspace Horsens, der er fokus på ved fredagens velgørenhedskoncert på Horsens Ny Teater. Arkivfoto: Morten Pape
Populært band og HNT er gået sammen om en velgørenhedskoncert, der blandt andet skal give lokale børn de muligheder, Thomas "Bomle" Engelund ikke selv havde, da han voksede op.
Annonce

Horsens: Mange børn i Horsens har i årenes løb mødt Thomas ”Bomle” Engelund, når han optrådte som officiel julemand i byen. Den tjans passer han ikke længere, og skægget har han i sommervarmen lagt på hylden, men det betyder ikke, at lysten til at dele gaver ud er fordampet.

Det kan man på fredag opleve på Horsens Ny Teater, hvor ”Bomle”, som mange også vil kende som frontmand i det populære Bamse-kopiband Bomles Venner, sørger for, at ”julemanden” kommer tidligt til byen i år.

I samarbejde med teateret har Bomles Venner og blæsergruppen Horsens Horns stablet en velgørenhedskoncert på benene til fordel for de lokale foreninger Broen og Headspace Horsens.

Begge arbejder for at hjælpe børn og unge til et bedre liv: Broen ved at give udsatte børn mulighed for at dyrke fritidsinteresser på lige fod med andre, mens Headspace Horsens er et gratis rådgivningstilbud, hvor unge kan finde nogle at tale med om livets problemer.

Annonce

Er selv en mønsterbryder

Bomles Venner har før spillet velgørenhedskoncerter. Kampen mod kræft har bandet støttet med koncerter ved det årlige Stafet For Livet, og for Thomas Engelund er det helt naturligt nu også at give en hånd til børn og unge, der af den ene eller anden grund har det sværere end gennemsnittet.


Jeg ville så gerne gå til musik, men der var ikke penge til det.

Thomas "Bomle" Engelund


- Jeg er selv det, man kalder en mønsterbryder. Da jeg var dreng, voksede jeg op ude i det område ved Bakkesvinget, Hybenvej og Østerled, der kaldes ”gummiløse”, og det hedder det jo, fordi folk ikke kunne finde ud af at lade være med at lave børn. Det var sådan set et glimrende sted at vokse op, men min mor var kontanthjælpsmodtager og havde tre unger at passe og holde styr på, og nogle gange gik det bedre med det end andre gange, siger Thomas ”Bomle” Engelund.

- Der var for eksempel ikke råd til at gå til fritidsaktiviteter eller andre ting. Jeg ville så gerne gå til musik, men der var ikke penge til det, husker musikeren, der sidenhen som ung og voksen fandt vej til både job og et aktivt foreningsliv.

Annonce

Selvværd og mod på livet

Ud over den mangeårige rolle som byens julemand har han slået sine folder på Horsens Amatør Teater.

- På teatret har jeg set, hvor meget det betyder for børn og unge at komme ind i en forening. Man kan få en stille mus ind ad døren, som ender med at gå ud igen med selvværd og mod på tilværelsen. Det er sådan noget, jeg synes er fedt, siger Thomas ”Bomle” Engelund og tilføjer:

- Grundlæggende synes jeg bare, at man skal være ordentlig mod hinanden. Det kræver ikke et stort offer af os at spille gratis på teateret, og hvis det betyder, at der er 20 unger, der kan komme ud at opleve noget, de ellers ikke ville, eller hvis Headspace har mulighed for at holde lidt mere åbent, gør vi det gerne, siger han.

Annonce

Covid-19 spiller ind

Fredagens koncert afvikles under de corona-restriktioner, som teateret følger, og det betyder, at der er færre pladser i salen.

Trods Covid-19-situationen håber ”Bomle”, at mange vil dukke og støtte den gode sag. Dét selv om publikum ikke efter behag kan danse og skråle med på ”Vimmersvej” og ”I en lille båd der gynger”.

- Det bliver nok ikke helt så vildt og festligt med mange folk på gulvet, som det nogle gange gør, når vi spiller. Det må briste eller bære. Vi spiller for dem, der kommer, og jeg er sikker på, at det bliver en hyggelig aften, siger Thomas ”Bomle” Engelund.

Billetsalget til velgørenhedskoncerten foregår via Horsens Ny Teaters hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce