Annonce
Aarhus

Bomme og blink: Letbanens overkørsler i Risskov er nu sikrede

Beboerne på Badevej skal benytte denne helt nye overkørsel i Risskov. Foto: Jens Thaysen
Arbejdet på overkørslerne gennem Risskov er overstået. Blink og bomme sørger nu for større sikkerhed omkring letbanen.
Annonce

RISSKOV: Letbanen gennem Risskov har skabt en del usikkerhed i området. Først gik frygten på, at Banedanmark ville lukke overkørsler til gene for beboerne i bydelen. Sagen endte på daværende transportminister Ole Birk Olesens (LA), der slog fast over for Banedanmark, at en lukning af to overkørsler i Risskov ikke kunne komme på tale.

Banedanmark måtte derfor ombygge og flytte overkørslerne. Mens den ombygning og opgradering stod på, var der en tid med farlige situationer på letbaneskinnerne på grund af badegæster der forcerede et hegn og efterfølgende bevægede sig ud på skinnerne. Passagerne skete i et omfang så både Aarhus Letbane og Østjyllands Politi var ude med advarsler om at folk skulle holde sig væk fra skinnerne.

Nu er overkørslerne gennem Aarhus-forstaden blevet opgraderet med bomme og blink til glæde for områdets beboere og letbaneførerne, der nu kan slappe lidt mere af på turen gennem Risskov.

Overkørslen, der tidligere løb gennem Gallo-Gartneriet på Rolighedsvej i Risskov er nu nedlagt og erstattet af en ny overkørsel 75 meter mod nord - cirka der, hvor der tidligere var en bro over banen.

Den nye overkørsel er sikret med både blink og bomme, mens den gamle overkørsel er nedlagt. Det var den, der tidligere på året gav problemer med badegæster, der ikke orkede at gå 300 meter mod syd for at krydse jernbanen i overkørslen på Badevej.

- Banen er nu mere sikker med den nye overkørsel, som er bygget 75 meter fra den gamle overkørsel. Der er nu ikke længere nogen undskyldning for at forcere hegnet ved den gamle overkørsel, håber direktør for Aarhus Letbane Michael Borre.

Annonce

Ny letbanestation

Den nye overkørsel skal benyttes af beboerne på Badevej i Risskov. Tidligere havde de deres egen private overkørsel 300 meter længere mod syd. Den er nu ombygget med blink og kan kun benyttes af cyklister og fodgængere.

Endelig er den private overkørsel helt inde - hvor Risskov bliver til Riis Skov - ombygget og har fået både blink og bomme.

Ved den nu nedlagte overkørsel, der løb gennem Gallo-Gartneriet, er det planen, at der et stykke ude i fremtiden skal anlægges en ny station for passagererne på Aarhus Letbane.

Den gamle private overkørsel til og fra Badevej er ændret til en stioverkørsel med blink. Foto: Henrik Lund
Overkørslen her er erstattet af en helt ny med bomme og blink. Her skal der engang i fremtiden bygges en ny letbanestation. Foto: Henrik Lund
Helt inde ved Riis Skov er den gamle private overkørsel erstattet af en helt ny med bomme og blink. Foto: Henrik Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce