Annonce
Aarhus

Boogie Woogie på Klostertorv: Nyt lysprojekt skal styrke trygheden blandt århusianerne

Sådan kommer de nye skulpturer på Klostertorv til at se ud. Visualisering: Aarhus Kommune
To nye skulpturer skal oplyse det populære torv i de mørke timer.
Annonce

AARHUS: Klostertorv krydses af mange århusianere i dagligdagen. Der er dog nogle af byens borgere, som har følt sig utrygge, når de har taget turen i de mørkere timer.

Det skal et nyt lysprojekt råde bod på.

Det er kunstneren Ruth Campau, der i samarbejde med Lys på Aarhus, opsætter to skulpturer på torvet.

- Lyskunst i det offentlige rum spiller ikke kun en vigtig rolle ved at bidrage til fortællingen om området, men værket kan også give borgerne et afbræk fra dagligdagens travlhed og skabe en tryggere stemning. Jeg er meget begejstret for, at kunstværket ’Klostertorv Boogie Woogie’ har fået netop denne placering på Klostertorvet, og det vil bidrage til at gøre fremtidens Klostertorvet til et endnu sjovere sted at opholde sig, siger Stephen Willacy, stadsarkitekt i Aarhus.

Annonce

Inspireret af kirkens tag

Inspirationen til de nye skulpturer er hentet fra de takkede tage på Vor Frue Kirke og udføres i farvet, hærdet glas.

Om dagen vil solens stråler lyse ind gennem det farvede glas, mens LED-lys vil tage over i de mørke timer.

Det er en dommerkomite bestående af Stephen Willacy, overinspektør fra Aros Lise Pennington og billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen, der har valgt "Klostertorv Boogie Woogie"

Annonce

Minder om en portal

Begrundelsen er, at det forholder sig til arkitekturen på og livet omkring torvet, inddrager naturens kræfter og tilføjer en legende og lysende tilstedeværelse i de mørke timer, hvor der er behov for tryghed på Klostertorvet.

- Ruth Campau er én af vor tids væsentligste kunstnere, og hendes lysskulptur bugter sig som en håbefuld himmeltrappe op over den befærdede gade. Den er som en portal, der med kunstnerens karakteristiske farveflader indrammer både arkitekturen, trækker på historiens referencer og favner de mange mennesker, der alsidigt benytter det flerfunktionelle torv, forklarer Lise Pennington, overinspektør fra Aros.

Rambøll har været med til at klargøre projektet og sørge for opsætningen af skulpturerne. Det forventes, at der bliver tændt for lyset i begyndelsen af december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce