Annonce
Østjylland

Bookmakerne er ikke i tvivl: Han vinder i Horsens

Finaledeltagerne fredag aften i Forum Horsens: Kristian, Benjamin og Live. Bookmakerne er ikke i tvivl om, hvem der vinder. Foto: Ritzau Scanpix
Benjamin Rosenbohm er klar favorit inden finalen i "X Factor" i Forum Horsens, mens den lokale helt Kristian Kjærlund Madsen fra Hatting giver pengene 3,5 gange igen, hvis han løber med sejren.

Horsens: Benjamin Rosenbohm vinder finalen i Forum Horsens.

Det er i hvert fald bookmakernes spådom inden "X Factor"-afgørelsen fredag aften.

Den 16-årige sanger fra Hellerup er favorit foran det lokale håb Kristian Kjærlund Madsen.

Hos Danske Spil får du pengene 1,45 igen, hvis Benjamin vinder, mens 23-årige Kristian fra Hatting giver odds 3,5. De to har længe været favoritterne i den populære sangdyst.

15-årige Live Vogel fra Espergærde er outsider til odds 7,5.

Hos Bet25 er oddsene stort set som hos Danske Spil: 1,45 på Benjamin, 3,5 på Kristian og 8 på Live.

- På mange måder minder Benjamin om den canadiske verdensstjerne Shawn Mendes, og i min optik vil det være en stor overraskelse, hvis han ikke løber med trofæet. Han er den største favorit, vi nogensinde har udpeget i en "X Factor"-finale, siger oddschef Morten Olsen fra Bet25.

- Kristian Kjærlund har ligesom Benjamin været en del af favoritfeltet lige fra starten af konkurrencen, og man kan således ikke sætte spørgsmålstegn ved hans store sangtalent. Vi har dog en formodning om, at Benjamin har en større appel i den danske befolkning, og det bliver udslagsgivende i finalen, siger Morten Olsen.

Annonce

To eller tre gange på scenen

Alle deltagere skal på scenen mindst to gange fredag aften. Vinderen skal desuden synge en helt ny sang som afslutning på programmet.

Kristian Kjærlund Madsen optræder med Arctic Monkeys-sangen "Do I Wanna Know?" og "Green Light" af Lorde.

Benjamin går på scenen i Forum Horsens med Dean Lewis-nummeret "Be Alright" og "Lost" af Frank Ocean.

Live satser dansk: "Finale på filmset" af Carl Emil Petersen og "Special" af Mew.

Finalen kan følges på TV 2 fra kl. 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce