Annonce
Aarhus

Boom af 100-årige: Så gammel skal du nu være for at få rådmandsbesøg

<p>I dag kommer rådmanden kun på besøg, når indbyggere i Aarhus Kommune fylder 105 år. Byens ældste er Ellen Brandenborg (billedet). Hun fyldte 109 år for et par måneder siden. Foto: Flemming Krogh</p>

Rådmand Jette Skive (DF) kan ikke overkomme at komme på fødselsdagsbesøg hos kommunens 100-årige. Det skyldes nu ikke, at rådmanden er doven.

Annonce

100 års fødselsdag. Så kommer rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus på besøg med blomster. Sådan plejer det at være, og sådan har det været i mange, mange år. Men nu er det slut.

Rådmand Jette Skive (DF) kan ikke overkomme opgaven.

Det skyldes ikke, at rådmanden er doven. I stedet spiller den øgede folkesundhed ind.

»Der bliver flere og flere 100-årige i Aarhus Kommune. Alene i december måned har vi 12 af den slags fødselsdage i Aarhus Kommune, og der er desværre ikke plads til så mange besøg i rådmandens kaldender,« siger Thomas Chemnitz, pressemedarbejder i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

På landsplan er antallet af danskere, der har passeret den magiske 100 års grænse, steget støt fra 115 personer i 1977 til over 1000 i dag. Væksten ses også i Aarhus, hvor der 1. januar i år var næsten dobbelt så mange personer på over 100 år end for ti år siden.

59 personer i Aarhus - 7 mænd og 52 kvinder - var nytårsdag i år 100 år eller mere. Til sammenligning blev kun 29 personer over 100 år i 2004.

»Det er ikke sådan, at vi fuldstændig glemmer de runde fødselsdage. 100-årige får stadig en buket blomster af kommunen. Desuden bliver alle de 100-årige inviteret på frokost i festugen,« forklarer Thomas Chemnitz.

Rådmanden tager stadig på fødselsdagsbesøg, men grænsen er nu sat op til 105 år.

Det betyder, at Jette Skive kan nøjes med ét fødselsdagsbesøg i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce