Annonce
Aarhus

Velkommen til LystrupLIV: Nyt hyperlokalt medie til Lystrup, Elsted, Elev og Nye

Mette Marie Birch Breuning er journalist på mediet LystrupLIV, og hun ser frem til at dykke ned i Lystrup, Elsted, Elev og Nye. Foto: Mathilde Bech
I denne uge går endnu et af Jysk Fynske Mediers nye hyperlokale medier i luften. Denne gang er turen kommet til LystrupLIV, som dækker de vigtigste historier fra Lystrup, Elsted, Elev og Nye.

LYSTRUP: De seneste måneder har Jysk Fynske Medier oprustet den lokale nyhedsdækning i Aarhus-området med en stribe nye hyperlokale medier. Det skal være med til at sikre, at Facebook ikke sidder på den lokale nyhedsdækning.

I denne uge er turen kommet til det nordlige Aarhus, hvor mediet LystrupLIV vil levere god lokaljournalistik til og om Lystrup, Elsted, Elev og Nye. De lokale borgere kan derfor se frem til at få indsigt i de beslutninger, der påvirker dem og deres område.

Det hele bliver serveret i et overskueligt nyhedsbrev, som læserne modtager direkte i deres mailboks, og som du kan tilmelde dig her.  Desuden kan man løbende læse alle artikler og nyhedsbreve på LystrupLIV.dk.

Annonce


Med vores nye hyperlokale medier kan vi i langt højere grad gå i dybden med historier og emner, der er vigtige for indbyggerne i eksempelvis Lystrup.

Jan Schouby, chefredaktør på Århus Stiftstidende


På LystrupLIV kan du på sigt læse om blandt andet udviklingen af bydelen Nye, trafikale knudepunkter, udvidelsen af Lystrup Idrætscenter og debatten om en tydeligere bymidte.

Nærværende lokaljournalistik

Århus Stiftstidende vil naturligvis også i fremtiden skrive i avisen og på stiften.dk, når der sker noget stort og vigtigt i eksempelvis Lystrup og andre af lokalområderne.

- Men med vores nye hyperlokale medier kan vi i langt højere grad gå i dybden med historier og emner, der er vigtige for indbyggerne i eksempelvis Lystrup, men som til gengæld måske ikke er så relevante for folk, der bor i andre områder af Østjylland. Derfor er det også langt fra alt stoffet fra nyhedsbrevene, der ender i Stiftens spalter. Det her bliver journalistik for folk med interesse for, hvad der sker i Lystrup og byerne lige heromkring, siger Jan Schouby, der er chefredaktør på Århus Stiftstidende.

Det er journalist Mette Marie Birch Breuning, som står i spidsen for LystrupLIV. Hun glæder sig til, at hun sammen med borgerne skal styrke samtalen om Lystrup og omegn, så de lokale kan få endnu større indsigt og bedre mulighed for at tage del i det lokale liv.

- Jeg håber, at de lokale vil hjælpe mig med at finde ud af, hvad de er interesseret i at få belyst, så jeg kan lave vedkommende og nærværende lokaljournalistik, siger Mette Marie Birch Breuning.

Annonce

Flere hyperlokale medier på vej

Målet med Jysk Fynske Mediers lokale oprustning er at bidrage til det nære demokrati og give borgerne de bedst mulige vilkår for at tage del i det lokale liv. De fem nye lokalmedier i Aarhus går løbende i luften, og LystrupLIV er det tredje i rækken.

Jysk Fynske Medier opretter nye ultralokale medier i fem områder i Aarhus. LystrupLIV er netop gået i luften, mens Viby-StavtrupLIV og Tranbjerg-MårsletLIV så dagens lys tidligere på sommeren. I løbet af de kommende uger bliver medierne i de sidste to områder skudt i gang. Kort: Nex

- Der er blevet taget rigtig godt imod vores nye medier i Viby-Stavtrup og Tranbjerg-Mårslet, og vi får meget fin feedback fra læsere og brugere. Mange af dem siger, at de i lang tid har manglet seriøs journalistik fra netop de områder, hvor de bor og lever deres liv, siger Jan Schouby og fortsætter:

- 24 timer i døgnet kan man få nyheder om, hvad der sker, når der er skovbrande i Tyrkiet og Grækenland eller ballade på Christiansborg. Men til gengæld er det svært at få en journalistisk dækning af det, der foregår lige udenfor vores hoveddør, og som har stor indflydelse på vores dagligdag. Det får borgerne i Tranbjerg-Mårslet og Viby-Stavtrup nu, og det samme kan borgerne i Lystrup få ved at skrive sig op til vores gratis nyhedsbrev, lyder opfordringen fra chefredaktøren.

I løbet af de kommende uger bliver de første nyhedsbreve sendt ud fra de resterende to ultralokale medier. Det bliver med dækning af alt det vigtige i Risskov samt Holme-Højbjerg-Skåde.

Hyperlokal dækning i Aarhus

Jysk Fynske Mediers nye medier dækker følgende områder:

  • Viby og Stavtrup: Gik i luften i slutningen af juni og kan findes på www.viby-stavtrupliv.dk
  • Tranbjerg og Mårslet: Gik i luften i slutningen af juli og kan findes på www.tranbjerg-maarsletliv.dk
  • Lystrup, Elsted, Elev og Nye: Er netop gået i luften og kan findes på www.lystrupliv.dk
  • Højbjerg, Holme og Skåde: Lanceres i midten af august
  • Vejlby og Risskov: Lanceres i slutningen af august
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Navne

85 år: Sølvholdets angriber blev professionel

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Annonce