Annonce
Debat

Bor Kresten Vendelboe under en sten?

Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune
Annonce

LÆSERBREV: I et læserbrev i Århus Stiftstidende tirsdag 14. juli kræver LO-formand i Aarhus, Kresten Vendelboe, handling i Kongsgården-sagen og påstår, at jeg i månedsvis har haft et ensidigt fokus på at få stoppet TV2's optagelser.

Intet kunne være længere væk fra virkeligheden.

Min første reaktion, da jeg så optagelserne, var, at dem skulle hele Danmark se – for at lære af dem, så vi kan få skabt en bedre og mere omsorgsfuld ældrepleje i Danmark.

Det har derfor hele tiden været mit ønske, at optagelserne skulle vises, og derfor gør jeg også nu kort proces og kræver, at Aarhus Kommune ikke står i vejen for en visning af optagelserne.

Landsretten har slået fast, at vi har en pligt til at sikre, at optagelserne ikke må vises, fordi en visning af optagelserne er en krænkelse af Else.

Men den mener jeg ikke holder længere. Det her er så meget i samfundets interesse, at den dokumentar skal vises i sin helhed, og derfor trækker jeg en streg i sandet og beder byrådet bakke op. Så må Aarhus Kommune tage de sanktioner, som det giver. Sagen er blevet for vigtig til, at jeg vil lade jura stå i vejen for, at vi kan komme videre.

Men heldigvis er politikere dog ikke enøjede væsner, som kun kan have fokus ét sted på én gang. Derfor kan jeg også godt handle, selvom jeg kæmper mod tosset lovgivning.

Længe før sagen fik landspolitisk fokus, har jeg handlet. Jeg skred til handling allerede fra dag ét tilbage i februar, da jeg så optagelserne. Derfor er der nu en ny forstander på Kongsgården, og derfor er en række medarbejdere ikke længere på Kongsgården, og de kommer ikke tilbage.

Jeg har igangsat en omfattende handleplan, som skal rette op på Kongsgården, og jeg har flyttet min sundheds- og omsorgschef fysisk ud på Kongsgården i en periode for at følge udviklingen tæt. Desuden har jeg igangsat en tilbundsgående undersøgelse af hele sagen.

Jeg har undskyldt over for de pårørende både gennem medierne og personligt for, at de ikke er blevet taget tilstrækkeligt seriøst i de tre år, hvor de har klaget. Derfor har jeg også lagt mig i selen for at sikre, at vi får et nyt og bedre klagesagssystem, netop så vi undgår, at klager ligger og sylter rundt i systemet i flere år uden, at rådmand og politikere får kendskab til dem og dermed kan handle på dem.

Så derfor giver det ikke mening, at Kresten Vendelboe nu kommer og kræver handling. Man fristes derfor til at spørge, om Vendelboe bor under en sten, siden han ikke har opfanget noget som helst af det kæmpe genopretningsarbejde, som optagelserne fra Kongsgården med rette har medført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mette Frederiksen om nye corona-tal: - Vi går ind i en mere alvorlig fase

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Bakken Bears

Bakken Bears tager første skridt i nyt kapitel: - Vi får nok kærligheden at føle

Annonce